نورنیوز https://nournews.ir/n/244116
کد خبر: 244116
18 شهریور 1404

تعطیلی پنجشنبه‌ها در صحن مجلس


موضوع تعطیلی پنجشنبه‌ها دوباره به صحن مجلس برگشت و جزئیات تغییر ساعات کاری ادارات در حال بررسی است. کمیسیون اجتماعی تاکید دارد که کاهش ساعات کاری با سیاست‌های کلی نظام و قوانین کار مغایرت ندارد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: موضوع تعطیلی پنجشنبه‌ها این روزها دوباره به یکی از بحث‌های داغ مجلس تبدیل شده است. فضل‌الله رنجبر، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه این موضوع به «قصه پرغصه‌ای» تبدیل شده است؛ جزئیات بررسی‌های جاری را تشریح کرد.

رنجبر با اشاره به تلاش‌های گذشته برای تغییر روز تعطیلی اداری گفت: ابتدا پیشنهاد تعطیلی روز شنبه مطرح شد، اما به دلیل ایرادات فقهای شورای نگهبان این طرح رد شد. سپس بحث کاهش ساعات اداری از ۴۴ ساعت به ۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه مطرح شد و تصویب شد تا ساعات کاری از شنبه تا پایان چهارشنبه ادامه یابد و روز پنج‌شنبه بدون کار باشد. روز جمعه نیز مطابق قانون اساسی تعطیل است.

وی افزود: این مصوبه در صحن مجلس تصویب شد اما هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را مغایر با قانون و سیاست‌های کلی نظام دانست و اعلام کرد که کاهش ساعات کاری ممکن است تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی برنامه ششم را با چالش مواجه کند و با قوانین کار همخوانی ندارد.

پس از این بررسی‌ها، موضوع دوباره به کارگروه تخصصی ارجاع شد و نهایتاً کاهش ساعات کاری از ۴۴ ساعت به ۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه مجدداً در صحن کمیسیون تصویب گردید. سخنگوی کمیسیون اجتماعی تأکید کرد که کمیسیون موافق تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و جمعه‌ها است، اما به دلیل ابهامات برخی نمایندگان و رئیس مجلس، طرح دوباره برای اصلاحات به کمیسیون ارجاع شده است.

رنجبر همچنین از احتمال تغییر در ساعات کاری ادارات خبر داد و گفت: «احتمال دارد کمیته کاری کمیسیون اجتماعی در خصوص ساعت اداری تصمیم‌گیری کند». او همچنین به دیدار هفته گذشته اعضای کمیسیون با آیت‌الله آملی‌لاریجانی اشاره کرد که در آن مسائل تعطیلی پنج‌شنبه‌ها، ساماندهی نیروهای شرکتی و برخی لوایح مورد بحث قرار گرفت. این دیدار از نظر وی مثبت و همراه با تاکید بر حل مشکلات بود.

 


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: ساعت کاری ادارات / قانون کار / کمیسیون اجتماعی / مجمع تشخیص مصلحت / تعطیلی پنجشنبه / نیروهای شرکتی / سیاست کلی نظام / مجلس ایران / کمیسیون کار