نورنیوز https://nournews.ir/n/243363
کد خبر: 243363
15 شهریور 1404

اسفنج‌های خوراکی برای لاغری؛ نوآوری تازه دانشمندان چینی


دانشمندان دانشگاه سیچوان چین موفق به ساخت اسفنج‌های خوراکی شدند که چربی غذا را در روده جذب و سپس از بدن دفع می‌کنند. این نوآوری گیاهی و غیرتهاجمی، می‌تواند جایگزینی ایمن برای جراحی‌ها و داروهای خطرناک کاهش وزن باشد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: پژوهشگران دانشگاه سیچوان چین موفق به ساخت نوعی «اسفنج خوراکی» شده‌اند که می‌تواند چربی‌های موجود در رژیم غذایی را جذب و سپس از طریق مدفوع دفع کند. این نوآوری که روی موش‌ها آزمایش شده و در حال ورود به مرحله آزمایش انسانی است، می‌تواند راه‌حلی غیرتهاجمی، گیاهی و مؤثر برای مقابله با چاقی باشد.

ماده اصلی این میکروبیدها (ریزگلوله‌ها) از عصاره چای سبز، ویتامین E و جلبک دریایی ساخته شده است. محققان یک هسته مرکزی جاذب چربی ایجاد کرده‌اند که با یک پوشش مقاوم در برابر اسید معده پوشانده شده. زمانی که این ساختار به روده می‌رسد، در پاسخ به pH روده فعال شده و چربی‌ها را جذب می‌کند.

در آزمایش ۳۰ روزه‌ای که موش‌ها تحت رژیم غذایی پرچرب قرار گرفتند، گروهی که این میکروبیدها را دریافت کردند، به طور متوسط ۱۷٪ کاهش وزن تجربه کردند و همچنین آسیب کمتری به کبدشان وارد شد. بر خلاف داروهایی مثل ارلیستات که عوارضی همچون آسیب کلیوی و کبدی دارند، این روش به طور فیزیکی مانع جذب چربی می‌شود.

محققان امیدوارند این محصول به صورت افزودنی در مواد غذایی یا نوشیدنی‌ها مورد استفاده قرار گیرد و به یک راهکار قابل‌دسترس و کم‌خطر برای کنترل وزن تبدیل شود. قرار است یافته‌های این پروژه در نشست پاییز ۲۰۲۵ انجمن شیمی آمریکا (ACS) ارائه شود.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: کاهش وزن / چربی سوزی / فناوری پزشکی / اسفنج خوراکی