نورنیوز https://nournews.ir/n/241766
کد خبر: 241766
6 شهریور 1404

بلژیک در آستانه به رسمیت شناختن فلسطین


دولت بلژیک احتمالاً گامی تاریخی در قبال فلسطین برمی‌دارد؛ بررسی به رسمیت شناختن کشور فلسطین و تحریم اسرائیل واکنشی به بحران انسانی در غزه است.

نورنیوز - گروه بین الملل: دولت بلژیک در حال بررسی اقدامی مهم در حوزه سیاست خارجی است که می‌تواند معادلات اروپا در قبال مسئله فلسطین و اسرائیل را دگرگون کند. به گزارش خبرگزاری «سما»، منابع خبری اعلام کردند که بروکسل در حال ارزیابی به رسمیت شناختن کشور فلسطین و همچنین اعمال تحریم‌های مستقیم علیه رژیم صهیونیستی است.

در صورت اجرای این تصمیم، بلژیک نخستین کشور اروپایی خواهد بود که به طور رسمی قصد خود برای اعمال محدودیت‌ها و اقدامات تنبیهی علیه تل‌آویو را اعلام می‌کند. این تصمیم در پی افزایش فشارها از سوی احزاب سیاسی مختلف در این کشور مطرح شده است.

احزاب محافظه‌کار «دموکرات مسیحی» و «حزب فلاندر»، حزب سوسیال دموکرات «وورویت» و حزب میانه‌رو «متعهدین» از نخست وزیر بلژیک، بارت د وور، خواسته‌اند در پاسخ به وضعیت وخیم انسانی در نوار غزه، اقدامات قاطعی علیه رژیم صهیونیستی اتخاذ کند.

«الس فان هوف» قانونگذار بلژیکی به «رادیو ۱» گفت که نخست وزیر این کشور باید در این زمینه مسیر را مشخص کند اما «این کار را انجام نمی‌دهد.»

وی که ریاست کمیته امور خارجی پارلمان فدرال را بر عهده دارد، افزود که بلژیک می‌تواند بدون کمک اروپا و سایر کشورها اقدامات بیشتری انجام بدهد.

فان هوف اظهار کرد: ما از بی‌عملی حمایت نمی‌کنیم. قوانین بین‌المللی ایجاب می‌کند که اقداماتی انجام بدهیم.

این در حالی است که حزب لیبرال «جنبش اصلاحی» و حزب ملی‌گرای فلاندر « N-VA» با تحریم اسرائیل مخالف هستند.

دولت بلژیک پیش تر اعلام کرده بود که از تعلیق همکاری با اسرائیل در برنامه تحقیقاتی موسوم به «افق اروپا» حمایت می‌کند.

همچنین وزارت خارجه بلژیک در اعتراض به تصویب طرح اشغال شهر غزه در کابینه رژیم صهیونیستی، سفیر این رژیم را احضار کرد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: تحریم اسرائیل / به رسمیت شناختن کشور فلسطین / بحران انسانی در غزه / بلژیک و فلسطین / دولت بلژیک