نورنیوز https://nournews.ir/n/241418
کد خبر: 241418
3 شهریور 1404

براثرحمله رژیم صهیونی به بیمارستان غزه؛ خبرنگار آسوشیتدپرس جان باخت


بر اثر حملات اسرائیل به بیمارستانی در جنوب غزه در روز دوشنبه، پنج روزنامه‌نگار جان خود را از دست دادند که یکی از آنها خبرنگار آزاد خبرگزاری آسوشیتدپرس بوده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که مریم دگا، ۳۳ ساله، خبرنگار و عکاسی بود که در طول جنگ برای این خبرگزاری و همچنین رسانه‌های خبری مستقل فعالیت می‌کرد.

در بیانیه‌ای که آسوشیتدپرس منتشر کرد، این خبرگزاری از شنیدن خبر درگذشت دگا و دیگر روزنامه‌نگاران ابراز شوکه و تاسف عمیق کرده است.

مقامات پزشکی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین اعلام کردند که دو موشک به بیمارستان ناصر در خان یونس اصابت کرده است. زاهر الوحیدی، رئیس بخش بایگانی وزارت بهداشت غزه، گزارش داد که در این حمله موشکی مجموعاً ۱۹ نفر کشته شده‌اند.

جنگ اسرائیل به یکی از مرگبارترین درگیری‌ها برای خبرنگاران تبدیل شده است؛ به طوری که بر اساس گزارش کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، حداقل ۱۹۲ روزنامه‌نگار در طول ۲۲ ماه درگیری در غزه جان خود را از دست داده‌اند.

در مقایسه، طبق گزارش کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، تاکنون ۱۸ روزنامه‌نگار در جنگ روسیه و اوکراین کشته شده‌اند.

دگا که یک پسر ۱۳ ساله دارد، در اوایل جنگ از غزه خارج شده بود، اغلب در بیمارستان ناصر مستقر بود و اخیراً در مورد تلاش پزشکان بیمارستان برای نجات کودکان از گرسنگی گزارش تهیه می‌کرد.

ایندیپندنت عربی، نسخه عربی روزنامه ایندیپندنت انگلیس، اعلام کرد که دگا نیز با این سازمان همکاری داشته است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد: «ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا روزنامه‌نگاران خود در غزه را در امان نگه داریم، زیرا آنها همچنان در شرایط دشوار و خطرناک به ارائه گزارش‌های مهم از شاهدان عینی ادامه می‌دهند.»

شبکه الجزیره نیز تایید کرد که محمد سلام یک روزنامه‌نگار آن نیز در میان کشته‌شدگان حمله به بیمارستان ناصر بوده است.

رویترز نیز گزارش داد که حسام المصری، فیلمبردار پیمانکار آن، کشته و حاتم خالد، عکاس پیمانکار آن، زخمی شده است. هنوز مشخص نیست که چهارمین روزنامه‌نگار کشته شده چه کسی بوده است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهایش حمله‌ای را در منطقه بیمارستان ناصر انجام داده‌اند و در مورد این حادثه تحقیق خواهد کرد. اسرائیل ادعا کرد که «از هرگونه آسیبی که به افراد بی‌طرف وارد شده است، متاسف است و روزنامه‌نگاران را به این شکل هدف قرار نمی‌دهد.»


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: حملات اسرائیل / حمله به غزه / کشتار خبرنگاران / روزنامه نگاران / بیمارستان غزه