نورنیوز https://nournews.ir/n/240616
کد خبر: 240616
29 مرداد 1404

بررسی پرونده هسته‌ای ایران در گفت‌وگوی عبدالعاطی و ویتکاف


وزیر خارجه مصر در تماس تلفنی با فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه درباره پرونده هسته‌ای ایران گفتگو کرد و بر حمایت قاهره از کاهش تنش‌های منطقه خاورمیانه تأکید نمود.

نورنیوز-گروه بین الملل: بدر عبدالعاطی وزیر خارجه مصر، در تماس تلفنی با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه، درباره تحولات اخیر و مسائل مهم منطقه به گفت‌وگو پرداخت.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه مصر، عبدالعاطی در این مکالمه به تازه‌ترین وضعیت مذاکرات آتش‌بس در غزه اشاره کرد و پس از موافقت حماس با پیشنهاد فرستاده آمریکا، «بر اهمیت پاسخ گسترده تل‌آویو به این پیشنهاد و اجرای آن» تأکید نمود تا بتوان بحران جاری را مهار کرد، جان گروگان‌ها را حفظ کرد، رنج مردم فلسطین در غزه را کاهش داد و ورود کافی کمک‌ها را تضمین کرد تا نیازهای ملت فلسطین تأمین شود.

وی همچنین به ضرورت استفاده از فرصت ایجاد شده با پذیرش حماس برای پایان دادن به «جنگ ناعادلانه‌ای که نزدیک به دو سال به طول انجامیده» اشاره کرد و افزود که آتش‌بس موقت پیشنهادی به مدت شصت روز باید فرصتی برای مذاکره درباره پایان جنگ و پایه‌ریزی راه‌حلی عادلانه برای مسأله فلسطین باشد.

در زمینه برنامه هسته‌ای ایران، وزیر خارجه مصر بار دیگر «بر موضع قاهره در حمایت از کاهش تنش در منطقه خاورمیانه» و «عدم وجود راه‌حل‌های نظامی در خصوص این پرونده و دیگر بحران‌های منطقه» تأکید کرد و اشاره نمود که مصر در تلاش برای بازگشت به روند مذاکرات است تا امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی را تضمین کند.

عبدالعاطی همچنین تأکید کرد که همکاری مشترک مصر و آمریکا باید ادامه یابد تا امنیت، صلح و ثبات در خاورمیانه برقرار شود. وی این تلاش‌ها را «در راستای تحقق چشم‌انداز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای ایجاد صلح در منطقه و جهان و پایان دادن به دهه‌ها درگیری میان فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها» دانست.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: رژیم صهیونیستی / خاورمیانه / وزیر خارجه مصر / کاهش تنش ها / گفت و گوی دوجانبه