نورنیوز https://nournews.ir/n/240440
کد خبر: 240440
28 مرداد 1404

ماکرون در اظهاراتی هشدارآمیز، پوتین را تهدید کرد


رئیس‌جمهور فرانسه با تهدید به افزایش تحریم‌ها علیه روسیه، اظهار داشت که همتای روسی‌اش «تمایل چندانی به صلح در اوکراین ندارد».

نورنیوز-گروه بین الملل: امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، پس از مذاکرات خود با مقامات آمریکایی و اوکراینی در کاخ سفید، اظهار داشت: «من باور ندارم که پوتین تمایل زیادی به صلح در اوکراین داشته باشد.»

وی در مصاحبه‌ای اختصاصی با «ان‌بی‌سی نیوز» گفت: «اگر در مذاکرات پیشرفتی حاصل نشود، روسیه باید با تحریم‌های بیشتری مواجه شود.»

ماکرون درباره رویکرد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بیان کرد: «وقتی به وضعیت و واقعیت‌ها نگاه می‌کنم، نمی‌بینم که رئیس‌جمهور پوتین خیلی مایل به دستیابی به صلح باشد. اما شاید من بیش از حد بدبین هستم.»

رئیس‌جمهور فرانسه همچنین درباره سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، افزود: «خوش‌بینی رئیس‌جمهور شما را باید جدی گرفت. بنابراین اگر او فکر می‌کند که می‌تواند به توافقی دست یابد، این خبر بسیار خوبی است و ما باید هر کاری که از دستمان برمی‌آید انجام دهیم تا به یک توافق عالی برسیم.»

ماکرون تاکید کرد که آمریکا باید به روسیه و پوتین فشار بیاورد و در این راستا از جمله می‌تواند تحریم‌های بیشتری اعمال کند. وی گفت: «اگر در نشست دوجانبه‌ای که دونالد ترامپ بین پوتین و زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) اعلام می‌کند، پیشرفتی حاصل نشود و اگر نشست سه‌جانبه به نتیجه نرسد، یا اگر روس‌ها از این رویکرد پیروی نکنند، بله، ما باید تحریم‌ها، تحریم‌های ثانویه و اولیه را افزایش دهیم.»

ماکرون در بخش دیگری از صحبت‌هایش، بدون اشاره به حملات پهپادی اوکراین، مدعی شد: «یک متجاوز وجود دارد که روسیه است. کشوری که تصمیم به کشتن مردم، دزدیدن کودکان و امتناع از آتش‌بس و صلح گرفته است. بنابراین ما نمی‌توانیم به سادگی وضعیت معادلی بین اوکراین و روسیه ایجاد کنیم.»

او پس از دیدار با ترامپ، زلنسکی و دیگر رهبران اروپایی تصریح کرد که باید تضمین‌های امنیتی کافی به اوکراین داده شود تا از حملات آینده روسیه که می‌تواند منجر به طولانی‌تر شدن درگیری یا آغاز جنگ جدیدی شود، جلوگیری شود.

رئیس‌جمهور فرانسه ادامه داد: «اگر بدون تضمین‌های امنیتی هرگونه توافق صلحی منعقد شود، روسیه هرگز به تعهدات خود عمل نخواهد کرد. همچنین امیدوارکننده است که ترامپ گفته یکی از نکات کلیدی دیدارش با پوتین پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین بوده است.»

ماکرون در پاسخ به پرسشی درباره احتمال آتش‌بس اظهار کرد: «برای رئیس‌جمهور و مقامات اوکراین غیرممکن است که در حالی که کشورشان در حال ویرانی است و غیرنظامیان کشته می‌شوند، درباره صلح مذاکره کنند.»

او درباره احتمال تبادل زمین یا واگذاری سرزمین‌های اوکراینی گفت: «نباید هیچ تبادل زمینی، همانطور که ترامپ پیشنهاد کرده، صورت گیرد، به ویژه چون در طول جنگی که روسیه آغاز کرده، دوره‌های طولانی بوده که ارتش این کشور نتوانسته پیشرفت قابل توجهی در کنترل خاک اوکراین داشته باشد. اکنون در خصوص قلمرو، این وظیفه رئیس‌جمهور و مردم اوکراین است که درباره آن تصمیم‌گیری کنند.»

ماکرون افزود: «اتفاقات در اوکراین برای مردم این کشور اهمیت زیادی دارد، اما برای امنیت کل اروپا هم مهم است، زیرا با مهار یک قدرت هسته‌ای سروکار داریم که مرزهای بین‌المللی را نادیده گرفته است. این مسئله برای کشور شما هم اهمیت زیادی دارد.»

رسانه آمریکایی گزارش داد که ماکرون یکی از صریح‌ترین رهبران اروپاست که درباره جنگ اوکراین صحبت کرده و در سخنرانی مارس خود، روسیه را «تهدیدی برای کل قاره» توصیف کرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا که هفته گذشته در آلاسکا با ولادیمیر پوتین دیداری بدون نتیجه ملموس درباره آتش‌بس در اوکراین داشت، شب گذشته میزبان ولودیمیر زلنسکی و رهبران اروپایی بود تا درباره شرایط صلح و تضمین‌های امنیتی به کی‌یف هماهنگی کنند.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: روسیه / اوکراین / ماکرون / تحریم های بیشتر / تهدید ماکرون