نورنیوز https://nournews.ir/n/239481
کد خبر: 239481
22 مرداد 1404

بازار مسکن در مسیر نزولی؛ قیمت هر متر خانه در شمال تهران ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان کاهش یافت


رئیس اتحادیه مشاوران املاک اعلام کرد که در سال گذشته نزدیک به 1000 مشاور املاک جواز خود را باطل کرده‌اند و قیمت هر متر مربع خانه در شمال تهران بین 30 تا 50 میلیون تومان کاهش یافته است؛ او تأکید کرد که جنگ 12 روزه تاثیری بر روند کاهش قیمت و رکود بازار نداشته است، زیرا رکود از زمان کرونا آغاز شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۱۰۰۰ نفر از مشاوران املاک جواز خود را ابطال کرده اند، گفت: قیمت هر متر خانه در شمال تهران بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان کاهش یافته اما جنگ ۱۲ روزه هیچ تاثیری بر کاهش قیمت و رکود نداشته است، چرا که ما از زمان کرونا تا امروز دچار رکود هستیم.

در پایان سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی می‌شد که سال ۱۴۰۴ با بحران اجاره مسکن روبه‌رو نخواهیم بود که تقریباً این پیش‌بینی محقق شد. به گفته کارشناسان، کاهش درآمد مردم باعث شده تا بازار مسکن به نوعی خودتنظیمی برسد. همچنین، با خروج اتباع خارجی، عرضه واحدهای مسکونی در جنوب تهران افزایش یافته است. هرچند نرخ اجاره افزایش داشته، اما شرایط نسبت به سال‌های گذشته بهتر است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک افزود: «استانداری تهران امسال سقف مجاز افزایش اجاره را ۲۵ درصد تعیین کرده است. اینکه این میزان رعایت می‌شود یا خیر باید به ما گزارش شود. مستاجران تا پنج سال پس از عقد قرارداد می‌توانند شکایت کنند و در صورت تخلف، اقدامات تعزیراتی انجام خواهد شد.» وی همچنین گفت: «در برخی مناطق جنوبی، افزایش اجاره حتی کمتر از ۲۵ درصد بوده و نسبت به سال گذشته بهبود یافته است.»

وی در خصوص تأثیر جنگ ۱۲ روزه بر بازار مسکن، اظهار داشت: «بازار مسکن بسیار گسترده است و رکود کنونی ناشی از جنگ نیست، زیرا پیش از آن نیز رکود وجود داشت. قیمت‌های پیشنهادی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان به ازای هر متر مربع کاهش یافته، اما در زمینه تنظیم قراردادها تغییر محسوسی مشاهده نکرده‌ایم و آمار دقیقی نیز در این باره نداریم.»


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: مسکن / قیمت مسکن / اجاره مسکن / کاهش قیمت مسکن / بازارمسکن