نورنیوز https://nournews.ir/n/238166
کد خبر: 238166
13 مرداد 1404

پشت پرده فاصله عجیب تولید در ایران خودرو و سایپا


در حالی‌که تولید خودرو در کشور با افت چشمگیر مواجه شده، آمارها از رشد چشمگیر تولید در ایران‌خودرو نسبت به سایپا خبر می‌دهد؛ اختلافی که از 300 دستگاه در فروردین سال گذشته به بیش از 11 هزار دستگاه در فروردین امسال رسیده است.

نورنیوز - گروه اقتصادی: بررسی آمارهای رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که در سه‌ماهه نخست سال جاری، تولید خودرو در کشور با افت ۱۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بوده است. این روند نزولی در خردادماه شدت بیشتری یافته و کاهش تولید تا مرز ۴۰ درصد نیز پیش رفته است.

در این میان، سایپا با مدیریت دولتی همچنان درگیر کاهش چشمگیر تولید است و آمارها از افت ۵۰ درصدی تولید در این خودروساز حکایت دارد. این در حالی است که ایران‌خودرو با واگذاری بخشی از سهام و عبور از مدیریت تماماً دولتی، توانسته بخش بزرگی از تولید کشور را در اختیار بگیرد.

طبق گزارش رسمی، از مجموع ۲۵۲ هزار خودروی تولیدشده در سه‌ماهه نخست سال، بیش از نیمی (حدود ۱۱۹ هزار دستگاه) توسط ایران‌خودرو تولید شده است؛ آماری که به‌وضوح نشان می‌دهد این شرکت، به‌تنهایی عملکردی بالاتر از مجموع خودروسازان دولتی، خصولتی و خصوصی داشته است.

ایران‌خودرو و سایپا در گذشته‌ای نه‌چندان دور و تحت مدیریت دولتی، تولیدی با فاصله‌ای اندک داشتند. به‌طور مثال، اختلاف تولید آن‌ها در فروردین سال گذشته تنها ۳۰۰ دستگاه بود. اما این فاصله در فروردین امسال به بیش از ۱۱ هزار دستگاه رسیده است؛ اتفاقی که حکایت از تحولی عمیق در ساختار مدیریتی و کارآمدی ایران‌خودرو دارد.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: بازار خودرو / وزارت صمت / ایرانخودرو / تولید خودرو / سایپا و ایرانخودرو