نورنیوز https://nournews.ir/n/237933
کد خبر: 237933
12 مرداد 1404

دبیری: تخلفات فروشگاه‌ها باعث مسدود شدن کد کالابرگ آن‌ها می‌شود


سخنگوی طرح کالابرگ، اعلام کرد که تخلفاتی مانند کم‌فروشی و دریافت بیش از 5 هزار تومان در هر تراکنش، منجر به مسدود شدن کد ترمینال فروشگاه‌ها می‌شود. در مرحله سوم، بیش از 14 میلیون خانوار خرید خود را انجام داده‌اند.

نورنیوز - گروه اجتماعی:‌ مرجان دبیری سخنگوی طرح کالابرگ، درباره کاهش تعداد فروشگاه‌های متصل به درگاه این طرح اعلام کرد که کم‌فروشی یا زیادفروشی و همچنین دریافت مبلغ بیش از ۵ هزار تومان برای هر تراکنش، باعث مسدود شدن کد ترمینال فروشگاه‌ها می‌شود.

او همچنین گفت: مرحله سوم شارژ کالابرگ الکترونیک برای دهک‌های اول تا هفتم انجام شده است. در این طرح، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعدادی از سوپرمارکت‌ها به درگاه کالابرگ متصل بوده و در فروش ۱۱ قلم کالای اساسی به متقاضیان خدمات ارائه می‌کنند.

دبیری عنوان کرد: شاید هنگام مراجعه به برخی سوپرمارکت‌ها اعلام شود که همکاری با طرح کالابرگ را متوقف کرده‌اند؛ دلیل این موضوع عدم تسویه کامل مبلغ مرحله قبل است.

سخنگوی طرح کالابرگ، در این رابطه گفت: «طبق گزارشی که ما دریافت کرده‌ایم، مبلغ مربوط به تمام فروشگاه‌ها در دو مرحله قبلی به طور کامل پرداخت و تسویه شده است.»

او افزود: «ممکن است برخی فروشگاه‌ها تخلفاتی داشته باشند؛ مواردی مانند کم‌فروشی، زیادفروشی یا دریافت مبلغ بالاتر از ۵ هزار تومان به ازای هر تراکنش ثبت شده است. در این موارد، کد ترمینال فروشگاه به صورت موقت مسدود می‌شود.»

دبیری در توضیح بیشتر افزود: «بر اساس دستورالعمل رسمی بانک مرکزی، این مبلغ بابت هر تراکنش تعیین شده و از مرحله نخست طرح اعمال شده است.»

سخنگوی طرح کالابرگ الکترونیک همچنین تاکید کرد: «بر اساس مصوبه هیئت دولت، هدف طرح کالابرگ حمایت از اقشار کم‌درآمد و بهبود سبد غذایی آنها است. به همین دلیل، اگر بازرسان ما در رصدهای میدانی، گزارشی از تخلف فروشگاهی دریافت کنند، بدون اغماض کد ترمینال فروشگاه‌های متخلف را مسدود خواهند کرد.»

جمعیت تحت پوشش طرح کالابرگ

این مقام مسئول اعلام کرد که در مرحله سوم تا پایان هفته گذشته، ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر سرپرست خانوار خرید خود را انجام داده‌اند و مابقی شارژشان به صفر رسیده است.

دبیری در خصوص آمار جمعیتی طرح کالابرگ گفت: «این طرح بیش از ۲۱ میلیون نفر سرپرست خانوار دهک‌های اول تا هفتم را پوشش می‌دهد.»

او ادامه داد: «جمعیت آماری شامل دهک‌های اول تا سوم به همراه خانوارهای حمایتی حدود ۱۱ میلیون نفر سرپرست خانوار، دهک‌های چهارم و پنجم ۵ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۱۹۷ نفر، و دهک‌های ششم و هفتم نیز ۴ میلیون و ۸۳۰ هزار و ۶۰۲ نفر سرپرست خانوار را در بر می‌گیرد.»

آمار جمعیتی مشمولان یارانه نقدی

بخشی از یارانه‌های پرداختی توسط دولت به صورت نقدی ارائه می‌شود. یارانه نقدی که در سال ۱۳۸۹ توسط دولت دهم به منظور کمک به معیشت مردم اجرایی شد، مبلغ ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر عضو خانواده به حساب سرپرستان یارانه واریز می‌گردید.

این مبلغ در دولت سیزدهم و اردیبهشت ۱۴۰۱ با توجه به رشد بیش از ۴۰ درصدی نرخ تورم، چهار برابر شد. در حال حاضر، برای هر عضو خانواده در دهک‌های اول تا سوم مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و برای سایر دهک‌ها ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

یارانه‌ها هر ماه در تاریخ بیست و پنجم برای سرپرستان دهک‌های اول تا سوم و در تاریخ سی‌ام برای سرپرستان سایر دهک‌ها واریز می‌گردد.

طبق آمار اسفند ۱۴۰۳، تعداد سرپرست خانوار مشمول یارانه نقدی ۱۰ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۱۲ نفر بوده که جمعیتی بالغ بر ۲۷ میلیون و ۸۷۲ هزار و ۳۶۵ نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: اقشار کم درآمد / مرجان دبیری / سخنگوی طرح کالابرگ / فروشگاه‌های کالابرگ