نورنیوز https://nournews.ir/n/234059
کد خبر: 234059
30 تیر 1404

افشای تخلفات کلاوس شواب: دستکاری سیاسی در رتبه‌بندی کشورهای جهان


تحقیقات تازه از کلاوس شواب، بنیان‌گذار مجمع جهانی اقتصاد، حاکی از دخالت‌های سیاسی در گزارش‌های رقابت‌پذیری جهانی است؛ موضوعی که احتمالاً به کناره‌گیری او پس از نیم‌قرن فعالیت منجر شده است.

نورنیوز - گروه بین الملل: یافته‌های اولیه در تحقیقات مربوط به تخلفات «کلاوس شواب»، بنیان‌گذار مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، نشان می‌دهد که او به دلایل سیاسی، رتبه‌بندی جهانی کشورها را به‌صورت هدفمند دستکاری می‌کرده است.

به گزارش نشریه «پولیتیکو» به نقل از روزنامه سوئیسی SonntagsZeitung، شواب علاوه بر دستکاری در «گزارش رقابت‌پذیری جهانی»، به ارسال ایمیل‌های غیر اخلاقی برای کارمندان جدید نیز متهم شده است.

طبق این گزارش، بررسی‌ها همچنین حاکی از آن است که همسر وی بدون داشتن سمت رسمی در مجمع جهانی اقتصاد، هزینه‌های سفرهای شخصی خود را برای تسویه به این نهاد ارسال می‌کرده است.

گفته می‌شود این یافته‌ها با آنچه در نامه یک افشاگر مطرح شده، مطابقت دارد. در این نامه، شواب به سوءاستفاده مالی و مدیریت نادرست منابع صندوق مجمع جهانی اقتصاد متهم شده است؛ اتهاماتی که گفته می‌شود او را پس از بیش از ۵۰ سال ریاست بر این نهاد بین‌المللی، وادار به استعفا کرده‌اند.

سازمان مجمع جهانی اقتصاد در آوریل تایید کرد که چنین نامه‌ای دریافت شده و تحقیقات داخلی در همین رابطه آغاز شده است. با این حال، شواب تمامی اتهامات را رد کرده و علیه افشاگران، شکایت کیفری تنظیم کرده است.

دستکاری در گزارش‌های بین‌المللی برای اهداف سیاسی

طبق گزارش روزنامه SonntagsZeitung، یکی از مهم‌ترین اتهامات مربوط به دستکاری عمدی در «گزارش رقابت‌پذیری جهانی» است. این گزارش به‌صورت سالانه کشورها را از منظر توان اقتصادی و رقابت‌پذیری رتبه‌بندی می‌کرد، اما از زمان همه‌گیری کووید-۱۹ انتشار آن متوقف شده است.

این روزنامه با استناد به اسناد رسمی مدعی شده است که شواب بارها رتبه‌های ضعیف برخی کشورها—به‌ویژه در مناطق خاورمیانه، شمال آفریقا و هند—را تغییر داده یا از انتشار آن جلوگیری کرده است. طبق این گزارش، هدف از این اقدامات حفظ روابط دیپلماتیک و پرهیز از پیامدهای سیاسی منفی برای مجمع بوده است.

در یکی از موارد، شواب پس از رایزنی با یک مقام دولتی که هویتش فاش نشده، گزارش منفی آن کشور را به‌طور کامل بایگانی کرده است.

هزینه‌های شخصی ثبت‌شده به نام مجمع جهانی اقتصاد

از دیگر تخلفات گزارش‌شده، ثبت هزینه‌های شخصی شواب و همسرش به ارزش بیش از ۹۰۰ هزار فرانک سوئیس به نام مجمع جهانی اقتصاد بوده است.

همچنین یکی از برجسته‌ترین اتهامات، به ایمیلی در سال ۲۰۱۷ بازمی‌گردد که شواب در آن به ریچارد سامانز، مدیر اجرایی وقت مجمع، دستور داده تا انتشار گزارش رتبه‌بندی اقتصادی کشورها به تعویق بیفتد. به نوشته این روزنامه، علت این تصمیم جلوگیری از آسیب به روابط با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، عنوان شده که کشورش در آن گزارش رتبه ضعیفی داشت.

در بخش دیگری از این ایمیل، شواب نسبت به عدم بهبود جایگاه انگلستان در گزارش هشدار داده و عنوان کرده بود که طرفداران برگزیت ممکن است از این وضعیت بهره‌برداری سیاسی کنند.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: مجمع جهانی اقتصاد / کلاوس شواب / دستکاری سیاسی / رتبه‌بندی کشورهای جهان