نورنیوز https://nournews.ir/n/233551
کد خبر: 233551
26 تیر 1404

موضع‌گیری محتاطانه لندن و پاریس علیه جنایات رژیم صهیونیستی


در حالی‌که لندن و پاریس مواضعی نسبتاً انتقادی در برابر جنایات اسرائیل در غزه اتخاذ کرده‌اند، افشاگری‌ها درباره نقش کشورهای اروپایی در تجهیز تل‌آویو به تسلیحات مرگبار، هم‌زمان با هشدار رهبر مسیحیان فلسطین نسبت به نابودی نظام‌مند این جامعه، خبرساز شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: مواضع محتاطانه انگلیس و فرانسه در برابر جنایات اسرائیل در غزه، در کنار افشاگری‌های رسانه‌ای و هشدار رهبران دینی، بار دیگر توجهات را به نقش کشورهای غربی در بحران انسانی غزه جلب کرده است.

به گزارش شبکه الجزیره، «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا از تلاش مشترک کشورش با آلمان برای دستیابی به آتش‌بس در غزه خبر داده و بر لزوم ورود فوری و بدون قید و شرط کمک‌های بشردوستانه به این منطقه تأکید کرده است.

با این حال، اظهارات وی در شرایطی مطرح می‌شود که پیش‌تر نقش عملیاتی بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی در حمایت از تل‌آویو بارها فاش شده است. روزنامه گاردین در گزارشی تازه فاش کرد که شرکت تسلیحاتی اروپایی MBDA قطعات بمب‌هایی را به رژیم صهیونیستی فروخته که در حملاتی مرگبار علیه نوار غزه مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش، موشک‌های این شرکت در فاصله ژانویه تا مه ۲۰۲۴ در ۲۴ حمله تأییدشده به‌کار رفته‌اند و جان حداقل ۵۰۰ نفر از جمله ۱۰۰ کودک را گرفته‌اند.

در تحولی دیگر، «استفان سژورنه» وزیر خارجه فرانسه، حمله نیروهای اسرائیلی به کلیسایی در غزه را که تحت حمایت فرانسه قرار دارد، محکوم کرد. این موضع‌گیری پاریس در پی اعتراضات گسترده محافل دینی و حقوق بشری صورت گرفته است.

همزمان، «عبدالله یولیوس» رهبر معنوی کلیسای کاتولیک روم در فلسطین، با صدور بیانیه‌ای شدیداللحن، اقدامات نظامی اسرائیل در غزه را تلاشی برای نابودی کامل جامعه مسیحی توصیف کرد و از نهادهای جهانی خواست تا فوراً وارد عمل شوند.

وی در بیانیه خود تأکید کرد که اسرائیل با هدف قرار دادن مکرر کلیساها و مراکز مذهبی، مرتکب جنایات جنگی آشکار شده و این روند بخشی از سیاست فراگیر برای حذف ملت فلسطین، بدون توجه به گرایش دینی یا سیاسی آنان است.

یولیوس با اشاره به اصابت مستقیم به کلیسایی تنها دقایقی پس از پایان مراسم عبادی، از زخمی شدن «پدر جبرائیل» در این حمله خبر داد و آن را تلاشی برای ارتکاب کشتار جمعی دانست.

او همچنین خاطر نشان کرد که کلیساها، مدارس، منازل و مراکز متعلق به مسیحیان به‌ویژه در مناطق قدیمی غزه به‌طور هدفمند تخریب شده‌اند و این مناطق اکنون به کانون آوارگی اجباری تبدیل شده‌اند.

به گفته او، برخی خانواده‌های مسیحی حتی از ثبت رسمی جمعیت حذف شده‌اند و ده‌ها نفر از اعضای این طایفه در جریان حملات کشته یا زخمی شده‌اند. در مواردی نیز مسیحیان صرفاً به‌دلیل پافشاری بر ماندن در خانه‌هایشان در شمال غزه، از سوی نیروهای اشغالگر بازداشت شده‌اند.

رهبر مسیحیان فلسطینی با یادآوری محدودیت‌های پیشین رژیم صهیونیستی علیه کلیسای قیامت در قدس، تأکید کرد که این سیاست‌ها از مدت‌ها پیش با هدف تضعیف حضور دینی و فرهنگی فلسطینیان، اعم از مسلمان و مسیحی، طراحی شده‌اند.

او وضعیت فعلی را قحطی، گرسنگی و نابودی اجتماعی توصیف کرد و از سکوت نهادهای مسیحی غربی و عربی در برابر این جنایات به‌شدت انتقاد کرد.

در پایان این بیانیه آمده است: «در غزه، ریشه‌کنی برنامه‌ریزی‌شده مسیحیان در حال اجراست؛ قبل از آنکه دیر شود، جهان مسیحیت باید اقدامی فوری انجام دهد.»


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: غزه / جنایات اسرائیل / تسلیحات مرگبار / دورویی کشورهای اروپایی / هشدار رهبر مسیحیان فلسطین