نورنیوز https://nournews.ir/n/233508
کد خبر: 233508
26 تیر 1404

زخم‌های عمیق جنگ تحمیلی ۱۲ روزه؛ شهادت ۳۴ دانش آموز


در جریان تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به ایران و جنگ تحمیلی 12 روزه، بیش از 1060 نفر از هموطنان شهید شدند که شامل حدود 140 زن و کودک نیز می‌شود. این جنگ تلخ، خانواده‌های زیادی را داغدار کرده و بیش از 5800 مجروح برجای گذاشته است؛ از جمله دانش‌آموزان و فرهنگیانی که جان خود را از دست دادند و مدارس متعددی که آسیب دیدند.

نورنیوز - گروه اجتماعی: در جریان تجاوز بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی به کشور عزیزمان ایران و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، بیش از ۱۰۶۰ نفر از هموطنان‌مان به شهادت رسیدند که در میان آنان حدود ۱۴۰ زن و کودک نیز حضور داشتند.

طبق آخرین آمار اعلام‌شده توسط فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، این جنگ موجب شهادت چندین خانواده چندشهیدی شده است؛ به طوری که ۳۲ خانواده دو شهید، ۱۷ خانواده سه شهید، ۷ خانواده چهار شهید، ۳ خانواده پنج شهید و حتی یک خانواده هشت شهید داده‌اند. همچنین بیش از ۵۸۰۰ مجروح تحت مراقبت پزشکی در بیمارستان‌ها بودند که بخش عمده‌ای از آنان ترخیص شده‌اند و هنوز حدود ۱۴۰ نفر در وضعیت بستری به سر می‌برند.

در همین حال، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، اعلام کرد که ۳۴ دانش‌آموز و ۵ معلم (شامل دو معلم بازنشسته) در این ۱۲ روز به شهادت رسیده‌اند و ۵ دانش‌آموز به همراه ۶ فرهنگی مجروح شده‌اند. علاوه بر این، ۳۶ مدرسه در مناطق مختلف کشور آسیب‌های جدی دیده‌اند.

کودکانی که فرصت درس خواندن نیافتند

شهید علیسان جباری و طه بهروزی، کوچک‌ترین شهدای دانش‌آموز این جنگ ۱۲ روزه بودند. این دو کودک از شهر تبریز بودند که امسال قرار بود برای نخستین بار به کلاس اول دبستان بروند. آنها حتی در مدرسه ثبت‌نام کرده بودند، اما حملات ناجوانمردانه رژیم کودک‌کش اسرائیل جانشان را هنگام بازی در کوچه مقابل خانه‌شان گرفت.

پدر طه بهروزی در گفت‌وگویی گفت:«همان روز شهادتش، چند ساعت پیش‌تر طه را در کلاس اول ثبت‌نام کرده بودیم. آن روزی بود که رسماً دانش‌آموز شد و همان روز شهید شد. قرار بود صبح فردا عکس‌هایش را به مدرسه تحویل بدهیم اما رژیم جنایتکار اسرائیل اجازه نداد.»

شهادت
 

آیما، ماه زندگی و امید همه ایران

آیما دانش‌آموز دبستانی دیگری بود که به همراه پدر و خواهر کوچکترش به دست رژیم کودک‌کش اسرائیل به شهادت رسید.

مادر شهیده آیما زینلی با صدایی پر از درد گفت: «آیمای من کودکی خلاق و پرانرژی بود، همیشه دوست داشت کاردستی درست کند. از سه سالگی میز بزرگی پر از مداد رنگی و کاغذ رنگی داشتیم که فقط برای او بود. معنی اسمش "ماه ما" بود و قرار بود ماه زندگی من شود اما حالا ماه همه ایران شده است. امروز داغ دو فرزندم و همسرم را تحمل می‌کنم و تنها امیدم این است که امنیت برای همه کودکان ایران برقرار شود و در آرامش زندگی کنند.»

آیما و خواهرش هیدا زینلی به همراه پدرشان، علیرضا زینلی از شهرستان تفرش، در حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به فیض شهادت نائل آمدند.

از میان شهدای دانش‌آموز، ۱۱ نفر مربوط به دوره ابتدایی بودند که ۸ نفر از آنان دختر و ۳ نفر پسر بودند. این دانش‌آموزان در پایه‌های اول تا سوم دبستان تحصیل می‌کردند.

اسامی و مشخصات برخی از آنان به شرح زیر است:

  • شهید فاطمه سادات ساداتی، پایه سوم دبستان، مدرسه شاهد حضرت مریم(س) تهران
  • شهید آیما زینلی
  • شهید سیده محیا صدیقی صابر، ۸ ساله
  • شهید تارا حاجی میری، ۸ ساله و ژیمناستیک‌کار
  • شهید مرسانا بهرامی، ۸ ساله
  • شهید سروین حمیدیان، ۹ ساله و دانش‌آموز پایه سوم دبستان شاهد شهید بهشتی تهران
  • شهید زهرا بهمن‌آبادی، ۸ ساله (که به همراه مادر و خواهر ۴.۵ ساله و برادر ۹ ماهه‌اش شهید شدند)
  • شهید باران اشراقی، ۹ ساله
  • شهید میلان صابر، ۷ ساله و اسکیت‌باز، پایه اول دبستان مدرسه نونهالان انقلاب بندرعباس استان هرمزگان
  • شهید سید آرمین موسوی، ۹ ساله
  • شهید مجتبی شریفی، ۹ ساله

این گزارش تلخ و جانکاه تنها بخشی از مظلومیت کودکان و خانواده‌های آنان است که در سایه جنگ تحمیلی اخیر جان خود را از دست دادند؛ کودکانی که فرصت درس خواندن و بازی کردن نیافتند و برخی در آغوش خانواده‌هایشان به خاک سپرده شدند.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه / شهادت کودکان / شهادت غیر نظامیان / شهادت دانش‌آموزان