نورنیوز https://nournews.ir/n/233465
کد خبر: 233465
26 تیر 1404

موضع قاطع الجولانی: مقابله با تجزیه‌طلبی، توطئه اسرائیل و حمایت از وحدت ملی


در پی تداوم حملات رژیم صهیونیستی و بحران در السویداء، ابومحمد جولانی، رئیس کابینه موقت سوریه، ضمن تأکید بر مخالفت تاریخی ملت سوریه با تجزیه و تقسیم کشور، به نقش فعال دولت در حفظ امنیت، حمایت از اقلیت دروزی و مقابله با فتنه‌انگیزی‌های خارجی پرداخت. او بار دیگر وحدت، ثبات و بازگشت شکوه سوریه را اولویت اصلی دولت اعلام کرد.

نورنیوز - گروه بین الملل:  در شرایطی که تجاوزات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف سوریه ادامه دارد، «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد جولانی»، رئیس کابینه موقت سوریه، روز پنجشنبه در سخنانی بر موضع تاریخی مردم سوریه در مخالفت با تجزیه‌طلبی تأکید کرد و گفت: «مردم سوریه در طول تاریخ طولانی خود، هرگز اشکال مختلف تقسیم و تجزیه کشور را نپذیرفته‌اند.»

طبق گزارش شبکه الجزیره، الشرع با اشاره به تداوم حملات رژیم صهیونیستی افزود: «ما فرزندان و ساکنان این سرزمین هستیم و توان به شکست کشاندن تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای تجزیه و تضعیف کشورمان را داریم. سوریه از جنگ نمی‌ترسد و آماده جنگیدن است. ما جزو کسانی نیستیم که از جنگ می‌ترسند. ما زندگی خود را صرف مقابله با چالش‌ها و دفاع از مردم خود کرده‌ایم، اما منافع سوری‌ها را بر هرج و مرج و ویرانی ترجیح داده‌ایم.»

وی با اشاره به فشارها و مداخلات خارجی خاطرنشان کرد: «ساخت سوریه‌ای جدید، اتحاد و توجه ما به کشورمان را می‌طلبد.»

در ادامه، رئیس کابینه موقت سوریه بر نقش کلیدی اقلیت دروزی در جامعه سوریه تأکید کرده و تصریح کرد: «دروزی‌ها بخشی جدایی‌ناپذیر از بافت جمعیتی کشور هستند و حفاظت از آن‌ها جزو اولویت‌های ماست.»

الشرع همچنین از اقداماتی برای بازگرداندن امنیت به مناطق بحران‌زده خبر داد و گفت: «قرار شد ما بین گزینه جنگ با رژیم (اسرائیل) یا دادن فرصت به سران دروزی برای توافق یکی را انتخاب کنیم که ما حفاظت از امنیت وطن را برگزیدیم.»

وی با اشاره به مداخلات اسرائیل پس از سقوط دولت قبلی افزود: «(رژیم) اسرائیل از زمان سقوط نظام سابق به دنبال آن است که این سرزمین را به میدانی برای نزاع و درگیری و تفرقه تبدیل کند.»

در ادامه تأکید کرد: «جایی برای اجرای طمع‌ورزی دیگران در سرزمین ما وجود ندارد و ما شکوه و هیبت سوریه را بازخواهیم گرداند. باید مصلحت و منافع کشور را بر هر چیز دیگری ترجیح دهیم. دولت سوریه با تمام نهادهای خود برای توقف جنگ داخلی در السویداء وارد عمل شده و توانست امنیت را بازگرداند.»

الشرع در بخش دیگری از سخنان خود به نقش میانجی‌گری‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: «رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا امنیت در السویداء را به هم بریزد، اما با میانجیگری آمریکا، کشورهای عربی و ترکیه، این تلاش‌ها خنثی شد.»

وی همچنین بر حمایت دولت از اقلیت دروزی تأکید کرد و گفت: «ما بر مجازات کسانی که به هموطنان دروزی ما اهانت و بدرفتاری کردند، تاکید داریم و این هموطنان مورد حمایت دولت هستند. (رژیم) اسرائیل برای پیچیده کردن اوضاع در استان السویداء، زیرساخت‌های دولتی و خصوصی را هدف قرار داد.»

او ادامه داد: «به رغم دخالت‌های (رژیم) اسرائیل، نیروهای وزارت دفاع و کشور توانستند با حضور گسترده، ثبات را به استان السویداء بازگردانند و گروهای غیرقانونی را اخراج کنند. مداخله پویا و موثر و میانجیگری آمریکا، ترکیه و کشورهای عربی، منطقه را از ابتلا به یک سرنوشت نامشخص نجات داد.»

در پایان این سخنرانی، احمد الشرع ضمن هشدار نسبت به خطر گروه‌های غیرقانونی گفت: «ما از جنگ نمی‌هراسیم، اما مصلحت و منافع مردم را بر هرج‌ومرج و آشوب ترجیح دادیم و گزینه ایده‌آل ما حفاظت از وحدت و یکپارچگی کشور است. گروه‌های خارج از قانون همواره به دنبال هرج و مرج و ایجاد فتنه هستند و همین گروه‌ها هستند که اقدام به تعدی و تجاوز در السویداء کرده و چندین ماه با گفت‌وگو مخالفت کردند.»

در روزهای اخیر، استان السویداء صحنه درگیری‌های شدید میان گروه‌های دروزی و نیروهای عشایر بوده و به گفته منابع محلی، ده‌ها نفر کشته یا زخمی شده‌اند. در همین حین، رژیم صهیونیستی حملات هوایی گسترده‌ای را علیه دمشق و دیگر مناطق جنوبی سوریه اجرا کرده و بیش از ۱۶۰ هدف نظامی و غیرنظامی را در استان‌های السویداء، دمشق و لاذقیه هدف قرار داده است.

همچنین منابع سوری اعلام کرده‌اند که در پی توافق‌هایی با بزرگان عشایر محلی، نیروهای ارتش سوریه عملیات عقب‌نشینی از شهر السویداء را آغاز کرده‌اند. طبق بیانیه رسمی، «ماموریت ارتش برای تعقیب گروه‌های غیرقانونی» در این منطقه به پایان رسیده است.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: احمد الشرع / حمله به سوریه / ابومحمد جولانی / حمله اسرائیل به سوریه / رئیس کابینه موقت سوریه