نورنیوز https://nournews.ir/n/232514
کد خبر: 232514
20 تیر 1404

پیشنهاد اعطای جایزه صلح نوبل ۲۰۲۶ به فرانچسکا آلبانیز


ماتیاز نمتش، عضو پارلمان اروپا، پیشنهاد نامزدی فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل، برای دریافت جایزه صلح نوبل 2026 را مطرح کرد؛ چهره‌ای که با مواضع شجاعانه‌اش علیه جنایات اسرائیل و دفاع از مردم غزه، اخیراً هدف تحریم آمریکا قرار گرفته است.

نورنیوز - گروه بین الملل: «ماتیاز نمِتش»، عضو پارلمان اروپا، پیشنهاد کرده است که «فرانچسکا آلبانیز»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، به عنوان نامزد دریافت جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۶ معرفی شود. این پیشنهاد در حالی مطرح می‌شود که واشنگتن به‌تازگی آلبانیز را به دلیل مواضع صریحش علیه جنایات رژیم صهیونیستی تحریم کرده است.

آلبانیز در ماه‌های گذشته بارها با صراحت، جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه را محکوم کرده و خواستار محاکمه عاملان جنایت علیه مردم فلسطین شده است. او همچنین بر لزوم پایان یافتن مصونیت عاملان این جنایات در عرصه بین‌المللی تأکید داشته است.

در تازه‌ترین موضع‌گیری، آلبانیز با انتقاد از سکوت و همراهی برخی دولت‌های اروپایی، از کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه و یونان خواسته است دلیل اجازه عبور هوایی به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، را شفاف‌سازی کنند؛ شخصی که هم‌اکنون تحت پیگرد دیوان بین‌المللی کیفری قرار دارد.

پیشنهاد اعطای جایزه صلح نوبل به آلبانیز، در بحبوحه افزایش جهانی حمایت از آرمان فلسطین و محکومیت جنایات تل‌آویو، می‌تواند به نماد جدیدی از حمایت رسمی نهادهای بین‌المللی از حقوق بشر در فلسطین تبدیل شود.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: اسرائیل / فلسطین / سازمان ملل / فرانچسکا آلبانیز / جایزه صلح نوبل 2026 / عضو پارلمان اروپا / ماتیاز نمتش