نورنیوز https://nournews.ir/n/230907
کد خبر: 230907
8 تیر 1404

تعطیلی موزه‌ها تا اطلاع ثانوی


وزیر میراث فرهنگی در حاشیه نشست با هتلداران و فعالان گردشگری اعلام کرد: بازگشایی موزه‌ها و اماکن تاریخی منوط به اعلام شرایط عادی کشور است. او همچنین از تلاش دولت برای جبران خسارات ناشی از جنگ و حمایت از فعالان صنعت گردشگری خبر داد.

نورنیوز - گروه فرهنگی: رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، در حاشیه جلسه‌ای با حضور هتلداران و نمایندگان جوامع گردشگری کشور که امروز در یکی از هتل‌های تهران برگزار شد، درباره وضعیت موزه‌ها و اماکن تاریخی گفت:

«زمانی که جمع‌بندی دولت این باشد که وضعیت کشور عادی است، مراکز موزه‌ای و تاریخی را باز خواهیم کرد.»

وی تأکید کرد که در پی بحران‌های اخیر، نگرانی‌هایی درباره امنیت موزه‌ها و بناهای تاریخی وجود داشت، اما اقدامات فوری برای محافظت از این سرمایه‌های فرهنگی صورت گرفته است.

«در موزه‌ها و اماکن تاریخی نگرانی وجود داشت ولی تمام توان را بسیج کردیم. همه آثار با ارزش ملت را به مخازن منتقل کرده و سعی کردیم از این سرمایه بزرگ فرهنگی و تمدن ملت حفاظت کنیم. مردم بدانند که سربازان‌شان بیدار هستند و از فرهنگ و تمدن ایران حفاظت می‌کنند.»

وزیر میراث فرهنگی همچنین به بررسی گزارش‌های ارائه‌شده توسط فعالان گردشگری در دوران پس از جنگ اشاره کرد:

«فعالان گردشگری گزارش خوبی از وضعیت ارائه کردند. این گزارش را در دولت مجدد مطرح می‌کنم. مشکلاتی هم داشتند که کاملاً طبیعی بوده و ناشی از جنگ است. همه دستگاه‌ها در دوران جنگ هزینه‌ها و خسارت‌هایی متحمل می‌شوند، از جمله جامعه بزرگ گردشگری که باید به آن توجه شود.»

به گفته او، قرار شده است کمیته‌ای مشترک میان جامعه هتلداران و معاونت گردشگری برای ارزیابی راهکارها و حمایت‌های لازم تشکیل شود تا پس از بررسی، در دولت مطرح گردد.

در ادامه، صالحی امیری درباره حمایت دولت از آسیب‌دیدگان جنگ گفت:«زمانی جنگ قابل تحمل می‌شود که یک ملت در کنار هم قرار گیرد. دولت هم تلاش کرد که فشارهایی که روی مردم است را کمتر کند. برای اقامت کسانی که در این جنگ منازل مسکونی‌شان بمباران شد، مجروحین و خانواده‌های شهدای جنگ، تصمیم‌گیری‌های خوبی انجام شده که از طریق سخنگوی دولت به اطلاع مردم خواهد رسید.»

او اضافه کرد:«دولت در این مدت تلاش کرد آنچه نیاز جامعه است – از بهداشت و درمان گرفته تا خدمات‌رسانی و تأمین کالاهای اساسی – فراهم شود.»

صالحی امیری همچنین با اشاره به وضعیت عمومی کشور در دوران جنگ گفت:«آنچه که ما از سراسر کشور گزارش داریم این است که خوشبختانه در ایام جنگ کمبود جدی احساس نشد. اما ما بارها تأکید کردیم که جنگ هست و جنگ مشکلات خاص خودش را دارد. با این حال، به خاطر همه کمبودها، من از طرف دولت از ملت ایران عذرخواهی می‌کنم.»

وی تأکید کرد:«ما باور داریم که این ملت شایسته بهترین‌هاست. قول می‌دهیم که با همه توان، با تمام ظرفیت‌ها و امکانات در کنار مردم قرار گیریم. اما آن چیزی که جامعه ما انجام داد بی‌سابقه بود. مردم ما هتل‌ها و اقامتگاه‌ها را باز کردند تا مردم ایران را بدون توجه به رنگ، نژاد و مذهب پذیرش کنند. این خبر خوبی است. امیدوارم شاهد بهروزی ملت ایران باشیم.»


سرویس: فرهنگی
کلید واژگان: وزیر میراث فرهنگی / حمله اسرایل به ایران / تعطیلی موزه‌ها / جبران خسارات ناشی از جنگ / شرایط عادی کشور