نورنیوز https://nournews.ir/n/230388
کد خبر: 230388
5 تیر 1404

لغو بخشی از تحریم‌های ایران توسط دولت ترامپ؛ سیگنالی به تهران و پکن برای همکاری


دولت آمریکا در اقدامی غیرمنتظره، برخی تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را در تاریخ 4 تیرماه 1404 لغو کرد. استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه، این تصمیم را پیامی روشن به ایران و چین برای همکاری اقتصادی و دیپلماتیک توصیف کرد.

نورنیوز - گروه بین الملل: استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه، در گفت‌وگو با شبکه ان‌بی‌سی اعلام کرد که دولت آمریکا در تاریخ ۲۵ ژوئن ۲۰۲۵ (۴ تیرماه ۱۴۰۴) بخشی از تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران را لغو کرده است. او این اقدام را به عنوان سیگنالی مهم از سوی رئیس‌جمهور ترامپ به تهران و پکن توصیف کرد.

ویتکاف تأکید کرد این تصمیم نشان‌دهنده تمایل آمریکا به همکاری و تعامل اقتصادی با چین است و پیامی روشن برای جلوگیری از آسیب به اقتصاد چین محسوب می‌شود. وی افزود که دولت آمریکا خواهان ایجاد همکاری‌های گسترده‌تر و سازنده با کشورهای هدف از جمله ایران و چین است.

مقام ارشد آمریکایی افزود: بنابراین، این یک تصمیم فوق‌العاده بود. من مطمئن نیستم که چنین انتظاری وجود داشت اما من به این نتیجه رسیده‌ام که رئیس جمهور ترامپ مایل است کارهایی انجام دهد که وقتی دیگران به آن نگاه می‌کنند، تعجب کنند. کارهایی که برای اقتصاد خوب است.

نماینده ویژه آمریکا همچنین ابراز امیدواری کرد که لغو تحریم‌ها بتواند به پیشبرد روند مذاکرات صلح جامع با ایران کمک کند و ایران را برای دستیابی به توافقی پایدار آماده سازد.

ترامپ روز چهارشنبه و در نشست خبری خود در لاهه در حاشیه نشست سران ناتو درباره اظهارات اخیر خود مبنی بر «مجاز بودن چین برای خرید نفت از ایران» گفت: «ایرانیان در جنگ بودند. در این جنگ، شجاعانه مبارزه کردند. ایرانیان برای بازسازی ایران به پول نیاز دارند و مانع آن نخواهیم شد. هر موقع لازم باشد دوباره جلوی آن را خواهیم گرفت.»

ویتکاف خاطرنشان کرد که برنامه هسته‌ای ایران باید صرفاً غیرنظامی باشد و هرگونه غنی‌سازی اورانیوم خط قرمز آمریکا خواهد بود.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ایران و آمریکا / ویتکاف / لغو تحریم ها / تجارت ایران و چین