نورنیوز https://nournews.ir/n/227366
کد خبر: 227366
18 خرداد 1404

نخستین سلفی تاریخی در مریخ؛ پرسویرنس و اینجنویتی کنار هم


ناسا نخستین سلفی مریخ‌نورد «پرسویرنس» در کنار بالگرد «اینجنویتی» را منتشر کرد؛ تصویری که در روز 46 مأموریت مریخی ثبت شده و با ترکیب 62 فریم، یکی از دقیق‌ترین و پیچیده‌ترین سلفی‌های تاریخ کاوش در سیاره سرخ به‌شمار می‌رود.

نورنیوز-گروه اجتماعی : ناسا به‌تازگی تصویری خیره‌کننده از نخستین سلفی مریخ‌نورد «پرسویرنس» (Perseverance) در کنار بالگرد کاوشگر «اینجنویتی» (Ingenuity) منتشر کرده است؛ تصویری که در روز ۴۶ مأموریت، برابر با ۶ آوریل ۲۰۲۱، روی سطح سیاره سرخ ثبت شده و نمایی ماندگار از همکاری این دو کاوشگر هوشمند را به نمایش می‌گذارد.

این تصویر تنها یک سلفی معمولی نیست، بلکه نتیجه هفته‌ها برنامه‌ریزی مهندسی‌شده در زمان مریخی است. تیم هدایت مأموریت ناسا، با اجرای حرکاتی دقیق برای بازوی رباتیک مریخ‌نورد و تنظیمات پیچیده نوردهی، موفق شدند مجموعه‌ای از ۶۲ تصویر را از زوایای گوناگون ثبت کنند. سپس این تصاویر به‌دقت به‌صورت یک موزاییک باکیفیت بالا ترکیب شده‌اند تا این سلفی منحصر به‌فرد را خلق کنند.

در این سلفی تاریخی، پرسویرنس با ظاهر پرصلابت خود در سطح غبارآلود مریخ دیده می‌شود، در حالی که بالگرد اینجنویتی کمی آن‌سوتر روی خاک نرم مریخ آرام گرفته است. این بالگرد، نخستین پرنده ساخت بشر است که در جو رقیق مریخ توانسته پرواز کند؛ شاهکاری که فصل تازه‌ای در مهندسی فضایی گشود.

این تصویر، علاوه بر جذابیت بصری و ارزش علمی بالا، نشانی از توانمندی انسان در کنترل تجهیزات پیچیده در فاصله‌ای بیش از ۲۲۰ میلیون کیلومتر از زمین است. ناسا این عکس را «ادای احترام به همکاری میان زمین و مریخ» توصیف کرده است.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: ناسا / سیاره سرخ / اینجنویتی / پرسویرنس / مأموریت مریخی / مریخ‌نورد