نورنیوز https://nournews.ir/n/226861
کد خبر: 226861
14 خرداد 1404

جهش هسته‌ای در سلامت؛ ۷۰ رادیوداروی ایرانی آماده صادرات


رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: با تولید بیش از 70 نوع رادیوداروی پیشرفته برای تشخیص و درمان سرطان، نیاز داخلی کشور به‌طور کامل تأمین شده و ایران آماده صادرات این محصولات راهبردی به بازارهای جهانی است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رئیس سازمان انرژی اتمی از تولید بیش از ۷۰ نوع رادیوداروی پیشرفته برای تشخیص و درمان بیماری‌های سخت، به‌ویژه سرطان، خبر داد و این دستاورد را نقطه عطفی در حوزه سلامت و فناوری هسته‌ای کشور دانست. محمد اسلامی در پیامی در فضای مجازی با اشاره به سال‌های تحریم و محدودیت‌های بین‌المللی نوشت: «در سال‌هایی که واردات رادیوداروهای حیاتی با چالش جدی روبه‌رو بود، متخصصان جوان و متعهد صنعت هسته‌ای ایران با بومی‌سازی این فناوری‌ها، گامی تاریخی برداشتند.»

به گفته اسلامی، این رادیوداروها امروز نه‌تنها نیاز کامل کشور را تأمین می‌کنند، بلکه در فهرست اقلام صادراتی ایران نیز قرار گرفته‌اند. وی تأکید کرد: «در میان تحریم‌ها، با امید توانستیم و ساختیم و اکنون در مسیر پیشرفت گام برمی‌داریم.»

رادیوداروها از جمله محصولات راهبردی در حوزه پزشکی هسته‌ای به‌شمار می‌روند که برای تشخیص و درمان سرطان‌ها و برخی بیماری‌های خاص استفاده می‌شوند. توانمندی ایران در تولید این داروها علاوه بر کاهش وابستگی به خارج، موجب صرفه‌جویی ارزی و ارتقای جایگاه کشور در حوزه فناوری‌های پیشرفته پزشکی نیز شده است.


منبع: خبرگزاری فارس
سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: محمد اسلامی / سازمان انرژی اتمی / رئیس سازمان انرژی اتمی / رادیو دارو / صادرات رادیو دارو