نورنیوز https://nournews.ir/n/224741
کد خبر: 224741
30 اردیبهشت 1404

ورود اولین کمک‌های بشردوستانه به غزه پس از سه ماه


نخستین محموله کمک‌های بشردوستانه پس از حدود سه ماه محاصره کامل غزه توسط اسرائیل وارد این منطقه شد. سخنگوی سازمان ملل این اقدام را «قطره‌ای در اقیانوس» دانست و خواستار افزایش فوری و گسترده ورود کمک‌ها از صبح فردا شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: پس از گذشت نزدیک به سه ماه از محاصره کامل نوار غزه توسط نیروهای اسرائیلی، نخستین کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه موفق به ورود به این منطقه جنگ‌زده شدند. سخنگوی سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای ضمن تأیید این خبر، ورود این کمک‌ها را اقدامی مثبت اما ناکافی دانست و آن را تنها «قطره‌ای در اقیانوس» توصیف کرد.

غزه در ماه‌های اخیر با بحران شدید انسانی مواجه بوده است؛ کمبود غذا، آب آشامیدنی، سوخت، دارو و تجهیزات پزشکی، زندگی میلیون‌ها فلسطینی را در وضعیت بحرانی قرار داده است. سازمان ملل و بسیاری از نهادهای بین‌المللی بارها نسبت به شرایط مردم غزه هشدار داده بودند، اما موانع متعددی از سوی اسرائیل مانع ورود کمک‌ها شده بود.

سخنگوی سازمان ملل با تأکید بر اینکه نیازهای انسانی در غزه بسیار گسترده‌تر از میزان فعلی کمک‌های ارسال‌شده است، افزود: «از صبح فردا باید حجم بسیار بیشتری از کمک‌ها اجازه ورود پیدا کنند تا بتوانیم پاسخگوی شرایط وخیم انسانی باشیم.»

با وجود این اقدام اولیه، کارشناسان امور بشردوستانه معتقدند تا زمانی که مسیرهای امن و پایدار برای ارسال مداوم کمک‌ها باز نشود، نمی‌توان انتظار بهبود ملموس در شرایط مردم غزه را داشت. جامعه جهانی نیز به‌ویژه پس از ورود اولین محموله، تحت فشار فزاینده‌ای قرار گرفته تا اقدامات مؤثرتری برای پایان محاصره و کمک‌رسانی فوری انجام دهد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: اسرائیل / غزه / فلسطین / محاصره غزه / کمک های بشردوستانه