نورنیوز https://nournews.ir/n/223777
کد خبر: 223777
22 اردیبهشت 1404

وقتی کهولت سن مانع عشق به کتاب نشد!


فتح‌الله مجتبایی، چهره ماندگار ادبیات و عرفان ایران، با وجود کهولت سن و ضعف جسمانی، از سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کرد؛ حضوری که یادآور نقش بی‌بدیل او در اعتلای زبان فارسی و پژوهش‌های ادیانی است.

نورنیوز-گروه فرهنگی: فتح‌الله مجتبایی، ادیب، نویسنده، مترجم و پژوهشگر برجسته زبان فارسی و ادیان، با وجود شرایط جسمی نامساعد، روز گذشته در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور یافت. این استاد فرهیخته که متولد ۱۳۰۶ است، با حضور در محل مصلای امام خمینی(ره) بار دیگر علاقه‌ و تعهد خود به فرهنگ، کتاب و زبان فارسی را به نمایش گذاشت.

مجتبایی سال‌ها در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران و واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد به تدریس پرداخت و آثار متعدد او در حوزه عرفان، ادیان، فلسفه و زبان فارسی همواره مرجع پژوهشگران بوده است. وی از اعضای پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است و آثار او، همچون ترجمه‌ها و تألیفات ارزشمند، سهم بزرگی در معرفی فرهنگ ایران‌زمین دارد.

در سال‌های اخیر، موسسه شهر کتاب برای پاسداشت خدمات علمی این استاد، جایزه‌ای با نام «جایزه دکتر مجتبایی» تأسیس کرده که برترین پایان‌نامه‌های دکتری در حوزه زبان و ادبیات فارسی و ادیان و عرفان را شناسایی و معرفی می‌کند.

ستاد خبری نمایشگاه کتاب نیز از حضور ایشان تقدیر کرد و آن را نشانه‌ای از پیوند عمیق اهل فرهنگ با بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور دانست. سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم برای ایران» تا ۲۷ اردیبهشت در مصلای امام خمینی ادامه دارد و نسخه مجازی آن نیز برای علاقه‌مندان فعال است.


سرویس: فرهنگی
کلید واژگان: نمایشگاه کتاب / ادبیات فارسی / نمایشگاه کتاب 1404 / بخوانیم برای ایران / پژوهشگر برجسته زبان فارسی / سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب / فتح‌الله مجتبایی