نورنیوز https://nournews.ir/n/223762
کد خبر: 223762
22 اردیبهشت 1404

اروپا بدون آمریکا؛ یک خیال خام؟


با وجود رشد بودجه دفاعی و سرمایه‌گذاری‌های کلان، اروپا همچنان در وابستگی نظامی به آمریکا گرفتار است؛ روزنامه آلمانی «ویرتشافتزووخه» از کندی روند استقلال دفاعی اتحادیه اروپا و تردیدها درباره آمادگی برای پر کردن خلأ احتمالی خروج آمریکا از ناتو خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: با افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی و کاهش اعتماد به استمرار حضور نظامی ایالات متحده در ناتو، وابستگی دفاعی اروپا به آمریکا به یکی از نگرانی‌های اصلی رهبران اتحادیه اروپا تبدیل شده است. روزنامه معتبر آلمانی «ویرتشافتزووخه» در گزارشی تحلیلی نوشت که تلاش‌های اروپا برای استقلال نظامی از آمریکا «به اندازه کافی خوب نیست» و روند آن کند و ناکارآمد پیش می‌رود.

طبق این گزارش، اتحادیه اروپا قصد دارد تا پایان دهه جاری بیش از ۸۰۰ میلیارد یورو در تسلیحات مشترک سرمایه‌گذاری کند. اگرچه این عدد چشمگیر به نظر می‌رسد، اما هنوز توان پاسخگویی به تهدیدات امنیتی بدون تکیه بر واشنگتن را ندارد.

نکته قابل توجه اینکه بیست و سه کشور از ۲۸ عضو ناتو اکنون به هدف تخصیص ۲ درصد تولید ناخالص داخلی به حوزه دفاعی رسیده‌اند. آلمان نیز با صرف بودجه هنگفت، به چهارمین کشور جهان از نظر هزینه‌های نظامی تبدیل شده؛ تنها ایالات متحده، چین و روسیه در این زمینه پیش‌تر هستند.

با این‌ حال، کارشناسان معتقدند فقدان یک استراتژی واحد، وابستگی به تسلیحات آمریکایی و کمبود هماهنگی در زنجیره تأمین اروپا، موانع اصلی استقلال دفاعی قاره سبز به شمار می‌روند.


منبع: نورنیوز
سرویس: بین الملل
کلید واژگان: اتحادیه اروپا / ناتو و اروپا / استقلال نظامی اروپا / بودجه نظامی اروپا / تسلیحات مشترک / خروج آمریکا از ناتو / قدرت نظامی آلمان / وابستگی به آمریکا