نورنیوز https://nournews.ir/n/223043
کد خبر: 223043
16 اردیبهشت 1404

فردریش مرتس این بار صدراعظم آلمان شد!


«فردریش مرتس» پس از ناکامی در دور نخست رأی‌گیری، در مرحله دوم با کسب 325 رأی از مجموع 630 نماینده پارلمان آلمان (بوندستاگ)، به عنوان صدراعظم جدید این کشور معرفی شد. این انتخاب با تأیید رئیس‌جمهور آلمان رسمیت یافت و دولت ائتلافی جدید تشکیل شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: پس از کش‌وقوس‌های سیاسی و عدم موفقیت در نخستین دور رأی‌گیری، «فردریش مرتس» رهبر حزب دموکرات مسیحی، عصر سه‌شنبه موفق شد در دور دوم رأی‌گیری پارلمان آلمان (بوندستاگ)، اکثریت لازم را برای تصدی سمت صدراعظمی این کشور به دست آورد.

مرتس در این دور با کسب ۳۲۵ رأی از مجموع ۶۳۰ نماینده، از حد نصاب لازم که ۳۱۶ رأی بود، عبور کرد و رسماً به عنوان جانشین اولاف شولتس، صدراعظم مستعفی آلمان، معرفی شد. رئیس‌جمهور آلمان، «فرانک والتر اشتاین‌مایر» با اعلام رسمی این انتخاب، آغاز دوره‌ای جدید در سیاست آلمان را تأیید کرد.

مرتس ۶۹ ساله پس از پیروزی بلوک «اتحادیه دموکرات مسیحی - اتحادیه سوسیال مسیحی» در انتخابات پارلمانی فوریه، که تنها ۲۸.۵ درصد آرا را کسب کرده بود، برای تشکیل دولت ناچار به ائتلاف با حزب سوسیال‌دموکرات شد. حزب سوسیال‌دموکرات با ۱۶ درصد آرا، به‌عنوان شریک ائتلافی به دولت جدید پیوست.

ناظران سیاسی معتقدند بازگشت یک چهره محافظه‌کار به رهبری آلمان، می‌تواند موجب تغییراتی در سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللی این کشور شود.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: صدراعظم آلمان / انتخابات پارلمانی / پارلمان آلمان / بوندستاگ / حزب دموکرات مسیحی