نورنیوز https://nournews.ir/n/222910
کد خبر: 222910
15 اردیبهشت 1404

تصمیم پرحاشیه فرزانه صادق؛ کمیسیون مسکن دیگر وجود ندارد


با تصمیم هیئت دولت و پیگیری وزیر راه و شهرسازی، کمیسیون مسکن و عمران منحل شد؛ اقدامی جنجالی در میانه بحران شدید بازار مسکن که با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی کارشناسان و مردم همراه شده و نگرانی‌ها درباره آینده سیاست‌های مسکن را افزایش داده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: با تصمیم جدید هیئت دولت و به‌دنبال پیگیری‌های فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی، کمیسیون مسکن و عمران به‌طور رسمی منحل شد. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که بحران مسکن به یکی از اصلی‌ترین چالش‌های اجتماعی و اقتصادی کشور تبدیل شده و اقشار وسیعی از جامعه توان تأمین سرپناه مناسب را ندارند.

بر اساس اعلام رسمی، این انحلال در جلسه اخیر هیئت دولت به ریاست دکتر مسعود پزشکیان تصویب شده و با پیشنهاد مستقیم وزیر راه و شهرسازی در دستور کار قرار گرفته است. این کمیسیون در سال‌های گذشته به‌عنوان بازوی سیاست‌گذاری و هماهنگی میان نهادهای اجرایی حوزه مسکن فعالیت می‌کرد و حذف آن می‌تواند مسیر تصمیم‌گیری‌ها را مبهم‌تر کند.

منتقدان این اقدام معتقدند که در اوج بحران بازار مسکن، چنین تصمیمی می‌تواند نشانه‌ای نگران‌کننده از کاهش تمرکز دولت بر حل این بحران باشد. از سوی دیگر، برخی کارشناسان بر این باورند که انحلال این کمیسیون ممکن است با هدف بازسازی ساختار تصمیم‌سازی در حوزه مسکن انجام شده باشد، اما زمان و نحوه اجرای آن پرسش‌برانگیز است.

فرزانه صادق، نخستین زن در جایگاه وزیر راه و شهرسازی، پیش‌تر وعده‌هایی در خصوص تحول ساختاری در سیاست‌گذاری حوزه مسکن داده بود و انحلال این کمیسیون را گامی در مسیر تمرکززدایی و بازنگری اساسی در سازوکارهای گذشته اعلام کرده است.

با این حال، هنوز جایگزین مشخصی برای این نهاد تصمیم‌گیر معرفی نشده و همین موضوع، نگرانی‌ها در خصوص خلأ در مدیریت کلان حوزه مسکن را افزایش داده است. در غیاب برنامه‌ای شفاف برای کنترل قیمت‌ها، ساخت‌وساز و تأمین نیاز اقشار کم‌درآمد، این تصمیم با واکنش منفی گسترده‌ای در فضای رسانه‌ای و کارشناسی روبه‌رو شده است.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: وزیر راه و شهرسازی / بازار مسکن / هیئت دولت / فرزانه صادق / بحران مسکن / کمیسیون مسکن و عمران