نورنیوز https://nournews.ir/n/220681
کد خبر: 220681
28 فروردین 1404

تهدیدات جدید ترامپ: نمی‌خواهم در ایران کشتار شود، اما گزینه دوم بسیار بد است


با نزدیک شدن به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم، فشارهای واشنگتن شدت گرفته است. همزمان با اظهارات تهدیدآمیز ترامپ درباره «گزینه بسیار بد» برای ایران، استیو ویتکاف نیز خواستار تعطیلی کامل برنامه غنی‌سازی اورانیوم تهران شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: در حالی که دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا قرار است شنبه آینده در شهر رم برگزار شود، تنش‌های دیپلماتیک و پیام‌های متناقض از سوی واشنگتن همچنان ادامه دارد.

دو روز قبل و پس از برگزاری جلسه کمیته بحران کاخ سفید درباره ایران، استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه، با لحنی شدیدتر از قبل اعلام کرد: «ایران باید برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را به‌طور کامل تعطیل کند.»

در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در دیدار با جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، ضمن دفاع از مواضع دولتش درباره ایران، گفت: «من نمی‌خواهم به مردم ایران آسیب بزنم. آن‌ها باهوش و پرانرژی هستند، اما ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.» ترامپ که در روزهای اخیر به‌طور همزمان از مذاکره و تهدید سخن گفته، افزود: «گزینه اول من این است که در ایران کشتاری صورت نگیرد؛ اما اگر مجبور شویم، گزینه دوم بسیار بد خواهد بود.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه ضمن انتقاد دوباره از توافق هسته‌ای دوران اوباما (برجام) اظهار داشت: «این توافق بسیار بد بود و خوشحالم که از آن خارج شدم. برجام مسیری برای دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای فراهم می‌کرد.»

اظهارات ضدونقیض ترامپ و فشار دیپلماتیک تازه از سوی ویتکاف در آستانه مذاکرات رم، نشان از پیچیده‌تر شدن فضای مذاکراتی دارد. منابع دیپلماتیک در رم اعلام کردند: «واشنگتن در عین حال که خواستار گفت‌وگوست، با اقدامات سخت‌گیرانه و مواضع تهدیدآمیز، در حال بالا بردن هزینه‌های مذاکره برای تهران است.»
 


منبع: نورنیوز
سرویس: سیاسی
کلید واژگان: ترامپ / برجام / ایران و آمریکا / غنی سازی / مذاکرات رم