نورنیوز https://nournews.ir/n/215225
کد خبر: 215225
14 اسفند 1403

سفر احتمالی فرستاده ویژه ترامپ به خاورمیانه


فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه در اظهاراتی با بیان اینکه یک هیات از سوی رژیم صهیونیستی در روزهای آینده به دوحه یا قاهره سفر خواهد کرد تا در مورد مرحله بعدی توافق آتش‌بس میان (رژیم) اسرائیل و حماس مذاکره کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از یک منبع آگاه که خواست نام وی فاش نشود، از سفر احتمالی استیو ویتکاف فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه به این منطقه در روزهای آینده خبر داد.

در گزارش رویترز آمده است که فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه در اظهاراتی با بیان اینکه یک هیات از سوی رژیم صهیونیستی در روزهای آینده به دوحه یا قاهره سفر خواهد کرد تا در مورد مرحله بعدی توافق آتش‌بس میان (رژیم) اسرائیل و حماس مذاکره کند، اعلام کرد که اگر این مذاکرات خوب پیش برود، ممکن است در روزهای آینده به منطقه خاورمیانه سفر کنم.

بر اساس گزارش رویترز، قرار بود ویتکاف پیشتر در جریان یک سفر برنامه‌ریزی شده به منطقه سفر کند اما این سفر به دلیل تلاش‌های دیپلماتیک ایالات متحده در ارتباط با روسیه و اوکراین چند روز به تاخیر انداخته شده است.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت اما به اهداف خود یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسرای صهیونیست از راه جنگ نرسید و مجبور به توافق آتش بس با این جنبش شد.

توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی، صبح یکشنبه ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) اجرایی شد که شامل سه مرحله است که هر مرحله ۴۲ روز به طول می‌انجامد و در طول این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره خواهد شد.

در حالی که قرار بود مذاکرات برای مرحله دوم توافق در شانزدهمین روز از مرحله اول توافق (سوم فوریه / پانزدهم بهمن) آغاز شود بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مانع از آن شد زیرا می‌خواهد تنها مرحله اول را تمدید کند که با مخالفت حماس مواجه شده است.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: استیو ویتکاف فرستاده ویژه دونالد ترامپ / توافق آتش‌بس میان رژیم اسرائیل و حماس / سفر به دوحه یا قاهره