نورنیوز https://nournews.ir/n/208397
کد خبر: 208397
24 دی 1403

وزیر انرژی عربستان به غنی‌سازی و فروش اورانیوم اذعان کرد


وزیر انرژی عربستان تاکید کرد که این کشور به دنبال محقق کردن سودهای مالی از تمامی فلزها از جمله اورانیوم است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان امروز -دوشنبه- در کنفرانسی در شهر «الظهران» در شرق این کشور اظهار کرد: عربستان اورانیوم را غنی‌سازی کرده و آن را به فروش خواهد رساند و چیزی به نام کیک زرد تولید خواهد کرد که همان پودر غلیظی از اورانیوم بدون ناخالصی است که از آن در تولید سوخت اورانیوم برای رآکتورهای هسته‌ای استفاده می‌شود.

به گزارش وبگاه شبکه خبری «الجزیره»، عربستان در حال حاضر برنامه هسته‌ای جدیدی را برای توسعه خود اجرا می‌کند و اظهارات وزیر انرژی آن درباره غنی‌سازی اورانیوم و تولید کیک زرد حاکی از گام‌های جدیدی در مسیر توسعه انرژی هسته‌ای در این کشور بوده و در چارچوب چشم‌انداز ۲۰۳۰ آن برای تنوع‌بخشی به منابع انرژی و کاهش وابستگی به نفت است.

کیک زرد ترکیبی از اورانیوم خام است که به عنوان مرحله میانی قبل از غنی‌سازی استفاده می‌شود.

غنی‌سازی اورانیوم فرآیند افزایش درصد ایزوتوپ‌های اورانیوم مورد استفاده در رآکتورهای هسته‌ای و مصارف انرژی است.

عربستان در راستای توسعه رآکتورهای هسته‌ای برای اهداف مسالمت‌آمیز همانند تولید برق و شیرین‌سازی آب و حمایت از صنابع مرتبط با انرژی هسته‌ای به عنوان بخشی از چشم‌انداز ۲۰۳۰ تلاش می‌کند.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: غنی‌سازی / وزیر انرژی عربستان / فروش اورانیوم