نورنیوز https://nournews.ir/n/195733
کد خبر: 195733
4 آبان 1403

لبنان در فهرست خاکستری اف‌ای‌تی‌اف قرار گرفت/ایران در لیست سیاه باقی ماند


گروه ویژه اقدام مالی(اف‌ای‌تی‌اف) امروز جمعه از اضافه‌شدن لبنان به فهرست خاکستری این نهاد بین‌المللی خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «الیسا د آندا مادرازوه» رئیس گروه ویژه اقدام مالی روز جمعه اعلام کرد که لبنان نیز به فهرست خاکستری این نهاد اضافه شده است.

وی در عین حال تاکید کرد که اضافه شدن لبنان به فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی، نباید مانع از ارسال کمک های بشردوستانه به این کشور جنگ زده شود.

ایران در لیست سیاه FATF باقی ماند

کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) روز جمعه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نام ایران، کره شمالی و میانمار همچنان در لیست سیاه این کارگروه باقی مانده است.

 این کارگروه همچنین اعلام کرده که نام سنگال را لیست خاکستری خود حذف کرده است.

کارگروه ویژه اقدام مالی که سازمانی بین‌دولتی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم است، نام الجزایر، آنگولا، ساحل عاج و لبنان را به لیست خاکستری خود اضافه کرده است.

به گزارش ایرنا، در شرایطی که کشور جنگ زده لبنان اکنون نیازمند کمک های بین المللی است، اضافه کردن این کشور به فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی از سوی این نهاد سئوال برانگیز است.

گروه ویژه اقدام مالی (FATF) یک سازمانی بین‌دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار گروه هفت با نگرش به سیاست‌های توسعه برای مبارزه با پول‌شویی بنا نهاده شد و امروزه ۳۸ عضو فعال آن شامل اعضای قضایی، سازمان‌های منطقه‌ای، اعضای ناظر، اعضای وابسته و سازمان‌های ناظر، در ظاهر در مسیر پیشگیری و مقابله با این پدیده شوم اقتصادی قرار دارند.

اما این سکه روی دیگری نیز دارد. به این صورت که از دیدگاه صاحبنظران حوزه اقتصاد سیاسی، عملکرد طلایه‌داران این گروه به ویژه سه عضو اصلی آن یعنی ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا در پروسه مواجه با پول‌شویی نشان می‌دهد اهداف کلان FATF نه فقط برای کاهش مصادیق و گلوگاه‌های این چالش اقتصادی در داخل و خارج کشورهای عضو نیست بلکه به نوعی در راستای وارد کردن فشارهای مضاعف مالی به کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور با هدف فروپاشی سیاسی و اجتماعی آنها طراحی شده است.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: لبنان / اف ای تی اف / فهرست خاکستری