نورنیوز https://nournews.ir/n/175171
کد خبر: 175171
8 خرداد 1403

لاپید: بزرگترین شکست امنیتی تاریخ اسرائیل را متحمل شدیم


رهبر احزاب مخالف کابینه رژیم صهیونیستی، عملیات طوفان الاقصی را بزرگترین شکست امنیتی تاریخ اسرائیل دانست و گفت که مسئولان صهیونیست باید درباره علل این شکست، پاسخ بدهند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «یائیر لاپید» رهبر احزاب مخالف کابینه رژیم صهیونیستی امروز سه‌شنبه تأکید کرد که در جریان عملیات طوفان الاقصی توسط نیروهای مقاومت فلسطین، این رژیم، متحمل بزرگترین شکست امنیتی در تاریخ خود شده است.وبسایت صهیونیستی «واللا» به نقل از لاپید گزارش داد: «بزرگترین شکست امنیتی در تاریخ اسرائیل، نیازمند تحقیق است. مردم اسرائیل حق دارند که پاسخ این مسئله را بدانند».وی خطاب به مسئولان صهیونیست به ویژه نتانیاهو گفت: مردم اسرائیل باید بدانند که چگونه شهرکها به حال خود رها شده بودند و چگونه شهرک‌نشینان تنها گذاشته شدند. اگر مسئولان از زیر این شکست شانه خالی کنند، اسرائیل هم رنگ بهبود وضعیت نخواهد دید».

وی همچنین تأکید کرد: «برای آینده اسرائیل باید به شدت جست‌وجو کنیم و برای دشوارترین پرسشها، پاسخ پیدا کنیم».لاپید گریزی هم به مسئله به رسمیت شناخته شدن فلسطین توسط کشورهای اروپایی زد و مدعی شد: به رسمیت شناخته شدن یکجانبه کشور فلسطین از سوی اسپانیا، به روند صلح آسیب وارد می‌کند».وی همچنین ادعا کرد: نخست وزیر اسپانیا، هیچ فهمی از منطقه [غرب آسیا] ندارد و برای جلب رضایت وزرای افراطی کابینه خود، باعث ضرر شده است.

به رغم فشارهای اسرائیل و مخالفت‌های آمریکا، کابینه اسپانیا به رهبری پدرو سانچز نخست‌وزیر این کشور رسما شناسایی فلسطین به عنوان یک کشور را اعلام کرد. سانچز پیش از رای گیری کابینه اعلام کرد که این اقدام، «تنها مسیر برای رسیدن به صلح در خاورمیانه» است.

نخست‌وزیر اسپانیا اعلام کرد که به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین، یک اقدام در جهت برقراری «عدالت تاریخی» است.دولت ایرلند هم امروز طرح به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان کشور را تصویب کرد. در بیانیه وزارت خارجه این کشور آمده که دولت با برقراری روابط کامل دیپلماتیک بین دوبلین و رام الله موافقت کرد. پس از اسپانیا و ایرلند، دولت نروژ هم اعلام کرد که رسما فلسطین را به عنوان کشور مستقل شناسایی می‌کند. وزیر خارجه نروژ اسپن بارت ایده پس از این اقدام گفت که نروژ «یکی از معدود حامیان سرسخت دولت فلسطین طی بیش از 30 سال اخیر بوده است».


منبع: الجزیره
سرویس: بین الملل
کلید واژگان: رژیم صهیونیستی / اسرائیل / عملیات طوفان الاقصی / لاپید / کابینه رژیم صهیونیستی / رهبر مخالفان