نورنیوز https://nournews.ir/n/171274
کد خبر: 171274
7 اردیبهشت 1403
«نورنیوز» استعفای «فرمانده اشباح» را بررسی می‌کند

چرا فرماندهان نظامی اسرائیل روی شمشیرهای‌شان می‌افتند؟


199 روز طول کشید تا «آهارون هالیوا»، رئیس اداره اطلاعات نظامی ارتش رژیم اسرائیل، به‌عنوان اولین مقام ارشد نظامی تل‌آویو به دلیل غفلت مقابل عملیات «طوفان الاقصی» حماس استعفا دهد و حالا نظامیان رژیم صهیونیستی یکی‌یکی خود را روی شمشیرهای‌شان می‌اندازند و کناره‌گیری می‌کنند؛ آخرین نفر، فرمانده یگان «اشباح» بود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: روزنامه اسرائیلی «یدیعوت احرونوت» از استعفای فرمانده یگان ویژه «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی خبر دادند. این رسانه پیش‌بینی کرد «هرتزی هالیوی»، رئیس ستاد کل ارتش و «رونین بار»، رئیس سازمان امنیت داخلی این رژیم (شاباک) نیز به‌زودی از سمت خود استعفا دهند. به نوشته این روزنامه، «یهودا فوکس»، فرمانده منطقه مرکزی ارتش نیز به رئیس ستاد مشترک ارتش ابلاغ کرده است که از مسئولیت خود استعفا خواهد داد. او از سه سال پیش ژنرال مسئول در کرانه باختری بود.

آنچه دومینوی استعفا میان نظامیان اسرائیلی را کلید زد، کناره‌گیری «آهارون هالیوا»، رئیس اداره اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی بود. هالیوا مدت کوتاهی پس از آغاز جنگ در غزه گفت که مسئولیت ناکامی‌های اطلاعاتی را که به حمله حماس در هفتم اکتبر انجامید، می‌پذیرد. او در نامه‌ای نوشته بود سازمانش «به وظیفه‌ای که به ما سپرده شده بود عمل نکرد».

هالیوا هفت ماه بعد از عملیات غافلگیرکننده حماس در 7اکتبر استعفا داد و برخی رسانه‌ها عنوان می‌کنند موج کناره‌گیری‌ها، همان اتفاقی است که ساکنان اراضی اشغالی بعد از «طوفان‌ الاقصی» انتظارش را داشتند. پرسش اساسی آنها این بود که چگونه حماس به راحتی توانست موانع و نرده‌های مرزی را در هم بشکند و تلفاتی به رژیم اسرائیل وارد کند که در هفت دهه گذشته بی‌سابقه بود.

همان موقع انتظار می‌رفت دستگاه‌های سیاسی، اطلاعاتی، امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی ضمن پاسخگویی از مسئولیت‌شان کناره‌گیری کنند، اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به‌عنوان متهم و مسئول اصلی،  با حمله بلافاصله به غزه و تحمیل جنگ، از بار مسئولیتش شانه خالی کرده و توضیح و تصمیم در این‌باره را به فردای جنگ موکول کرد.

حال هفت‌ماه بعد از آغاز جنگ غزه، آن هم در شرایطی که ارتش به هیچدام از اهدافی که روز اول اعلام شده بود یعنی نابودی حماس و آزادی اسرای اسرائیلی دست نیافته و جغرافیای درگیری به مرزهای لبنان، با‌ب‌المندب و بخشهایی از منطقه کشیده شده، خبر کناره‌گیری‌ها در سیستم اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی رسانه‌ای می‌شود.

بر این اساس برخی نیز معتقدند فاصله زمانی اندک این استعفا با حمله موشکی و پهپادی ایران به اراضی اشغالی بی‌ارتباط نیست؛ چراکه نقطه آغاز دومینوی استعفا، یک هفته بعد از عملیات «وعده صادق» بود.

بسیاری از ناظران بر این باورند استعفاها منجر به سقوط بنیامین نتانیاهو نخواهد شد، با این حال اولین آجرهایی است که از دیواری که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به آن تکیه داده، بیرون می‌آید.


منبع: نورنیوز
سرویس: اخبار بین الملل
کلید واژگان: اسرائیل / طوفان الاقصی / استعفا / حمله ایران به اسرائیل / وعده صادق / 7 اکتبر / گردان‌ / فرمانده اشباح