نورنیوز https://nournews.ir/n/167191
کد خبر: 167191
20 اسفند 1402

افزایش تعطیلات هفتگی و کاهش ساعت کار به تصویب مجلس رسید


امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه دولت مبنی بر افزایش تعطیلات آخر هفته به 2 روز و کاهش ساعات کاری ادارات از 44 به 40 ساعت موافقت کردند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: اواخر دی ماه امسال، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از احتمال کاهش ساعت کار کارمندان در هفته به «۴۰ ساعت» و افزایش روزهای تعطیل به «دو روز» خبر داده بود.

«ولی اسماعیلی» رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح آخرین وضعیت بررسی لایحه «افزایش تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعات کاری ادارات» در مجلس گفته بود : دولت در این لایحه پیشنهاد داده که ساعت کاری کارمندان دولت از ۴۴ ساعت در هفته، به ۴۲ و نیم ساعت کاهش یابد و دو روز در هفته هم در سراسر کشور تعطیل باشد چراکه در حال حاضر فقط جمعه در همه جای کشور تعطیل است.

وی همچنین با اشاره به جزئیات لایحه ارائه شده از سوی دولت اعلام کرد؛ دولت در این لایحه پیشنهاد داده که تعطیلات آخر هفته ۲ روز شود اما روزهای تعطیلی را مشخص نکرده است. 

به گفته وی ، این لایحه برای بررسی کارشناسی به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع و اصلاحاتی در آن اعمال شد.

اسماعیلی افزود: کمیسیون اجتماعی مجلس در جریان بررسی این لایحه تصمیم گرفت که ساعت کاری کارمندان در هفته به ۴۰ ساعت کاهش یابد و روزهای جمعه و شنبه نیز به عنوان ایام تعطیل تعیین شود.

به گفته وی، گزارش کمیسیون اجتماعی آماده شد و درخواست دادیم تا در صحن مجلس مطرح شود اما برخی از نمایندگان بر اساس آئین‌نامه داخلی مجلس درخواست تجدیدنظر دادند و خواستار آن شدند که این موضوع مجدداً در کمیسیون اجتماعی مجلس بررسی شود.

اسماعیلی با اشاره به درخواست برخی نمایندگان برای بررسی مجدد لایحه در کمیسیون خاطر نشان کرد: کمیسیون اجتماعی مجلس این لایحه را مجدداً بررسی کرد و این بار پیشنهاد داد که به جای جمعه و شنبه، پنج‌شنبه و جمعه تعطیل شود که این پیشنهاد رأی نیاورد لذا در نهایت تصمیم گیری در مورد این موضوع را در اختیار دولت قرار دادیم که خودش در این مورد تصمیم بگیرد که چه روزهایی در سراسر کشور تعطیل شود.

امروز پس از موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات این لایحه و برداشته شدن گام اول برای افزایش تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعات موظف کار، تصمیم نهایی به بررسی و تصویب جزئیات لایحه موکول شد.

پنجشنبه‌ها تعطیل می‌شود یا شنبه‌ها؟

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام کرد: در لایحه جدید که ۵ روز کاری دارد، دولت می‌تواند شنبه یا پنجشنبه را تعطیل کند یا بخشی کند. مثلاً بگوید نهادهایی که با خارج در ارتباط هستند شنبه تعطیل شوند و بقیه پنجشنبه.


منبع: نورنیوز
سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: ساعت کاری / نمایندگان مجلس شورای اسلامی / «ولی اسماعیلی» / افزایش تعطیلات آخر هفته به ۲ روز / تشریح آخرین وضعیت بررسی لایحه «افزایش تعطیلات آخر هفته / دو روز تعطیلی / رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی / موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی / کاهش ساعات کاری ادارات از ۴۴ به ۴۰ ساعت / کاهش ساعت کار کارمندان در هفته به «۴۰ ساعت» / کلیات لایحه دولت