نورنیوز https://nournews.ir/n/164348
کد خبر: 164348
19 بهمن 1402
نور نیوز فیلم «باغ کیانوش» را بررسی کرد؛

سینمای نوجوان زنده است


«باغ کیانوش» فیلمی برای مخاطب خاص نوجوان (و نه کودک و نوجوان) است. فیلمی با یک داستان نسبتاً پیچیده و البته کمی خشونت که آن را برای تماشاگر زیر 12 سال به اثری خشن و ترسناک تبدیل می‌کند.

نور نیوز-گروه فرهنگ و جامعه: «باغ کیانوش» پر از پاس گل‌هایی است که می‌تواند یک فیلم را به موفقیت برساند. قصه‌ی فیلم از کتابی به همین نام اقتباس شده که مایه‌های داستانی جذابی دارد. فیلمنامه، پرکشش است و با غافلگیری‌های متعدد همراه شده، بازیگران فیلم را ترکیبی از هنرمندان باتجربه و نوجوانان باانگیزه تشکیل داده و یک کارگردان فیلم‌اولی، تمام توانش را برای درخشیدن پای فیلم گذاشته. نتیجه‌ی کنار هم نشستن این عناصر، یکی از بهترین فیلم‌های نوجوانانه‌ی تاریخ سینمای ایران شده است. 

«باغ کیانوش» فیلمی برای مخاطب خاص نوجوان (و نه کودک و نوجوان) است. فیلمی با یک داستان نسبتاً پیچیده و البته کمی خشونت که آن را برای تماشاگر زیر 12 سال به اثری خشن و ترسناک تبدیل می‌کند. نوجوانان اما با گروه دختران و پسرانی که درگیر ماجراجویی‌های «باغ کیانوش» می‌شوند همراهی می‌کنند. قصه از یک مجلس عروسی در روستایی اطراف همدان آغاز می‌شود و کم‌کم با ورود چند مهمان ناخوانده، فضایی دلهره‌آور و معمایی به خود می‌گیرد. گروه یکدست و یک‌دلِ نوجوانانِ فیلم برای غلبه بر بحران اما دست به کار می‌شوند و نتیجه، فیلمی است که بارها به مخاطبش رودست می‌زند و با استفاده از عنصر غافلگیری، نَفَسِ تماشاگر را بند می‌آورد.  

مهم‌ترین قوت «باغ کیانوش» را اما باید در دو عنصر جستجو کرد. اول، کارگردانی جسورانه‌‎ی رضا کشاورز حداد که با ایده‌های خلاقانه‌اش، اتمسفر خاصی به فیلم داده و یک فانتزیِ کنترل‌شده را به جهانِ داستان تزریق کرده تا «باغ کیانوش» دیدنی‌تر شود و دوم، مضامین مهم و عمیقی که بدون شعارزدگی در تاروپود قصه تنیده شده و فیلم را به یک فیلم آموزنده اما غیرکلیشه‌ای تبدیل می‌کند.  

نخستین فیلم رضا کشاورز حداد یکی از جدی‌ترین تجربه‌های «باشگاه فیلم سوره» در ساختن فیلم بلند است؛ یک فیلم نوجوانانه‌ی خوش‌انرژی که مخاطب هدفش را خوب می‌شناسد و در راضی‌کردن آن مخاطب هدف، به توفیقی محسوس دست پیدا می‌کند.


منبع: نورنیوز
سرویس: فرهنگی
کلید واژگان: کتاب / مخاطب / نوجوان / کودک و نوجوان / باغ کیانوش / ترسناک / خشن