نورنیوز https://nournews.ir/n/156211
کد خبر: 156211
8 آذر 1402
نورنیوز بررسی کرد؛

بی‌بی‌سی؛ رسانه زرد اسرائیل و خانواده سلطنتی بریتانیا


بی‌بی‌سی با پوشش مغرضانه و هدف‌مند تحولات فلسطین، عملا به یک رسانه زرد تبدیل شده و ماهیت روزنامه‌نگاری خود را از دست داده است. البته از رسانه کشوری که با ایده «خانه ملی برای مردم یهود» با بیانیه بالفور در سال 1917 این رژیم را ایجاد کرد، نمی‌توان انتظار دیگری داشت.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: بی‌بی‌سی در سانسور و سفیدشویی رسوایی‌های خانواده سلطنتی بریتانیا و جنایات این کشور در نقاط دیگر جهان مانند جنایات نیروهای انگلیسی در دوران 20 سال اشغال افغانستان از سابقه طولانی برخوردار است.

در پی عملیات طوفان الاقصی و ارتکاب نسل‌کشی و جنایات جنگی توسط رژیم اشغال‌گر صهیونیستی در نوار غزه اما، گزارش‌های مغرضانه و رفتارهای حمایتی از اسرائیل مرزهای جدیدی را در نوردیده که اساسا با وظایف یک رسانه حرفه‌ای هم راستا نیست.

در 18 اکتبر، گزارش‌های مختلفی مبنی بر برکناری چندین خبرنگار حامی حماس توسط بی‌بی‌سی منتشر شد که تنها به علت پخش شدن شایعه‌های مختلف درباره حمایت آنها از فلسطین، توسط این رسانه حذف شدند.

گزارش‌گران عربی بی‌بی‌سی و افرادی که از مصر و لبنان گزارش تهیه می‌کردند، در توییتر خود مطالبی را در حمایت از فلسطینی‌ها و انتقاد از اسرائیل بازنشر کرده بودند و حتی هیچ‌یک در زمان تهیه گزارش‌های زنده خود برای این رسانه، به طور آشکار از حماس حمایت نکرده بودند.

این خبرنگاران «محمود شلیب» خبرنگار‌نگار ارشد، «ایا حسام» کارشناس آزاد، «سالی نبیل» خبرنگار، «سلما خطاب» خبرنگار مستقر در قاهره، «صنعا خوری» خبرنگار امور مذهبی در بیروت، «نادا عبدالصمد» سردبیر ساکن بیروت و «امرو فکری» کارشناس-خبرنگار ورزشی بی‌بی‌سی عربی بودند.

تشدید رویکردهای مغرضانه بی‌بی‌سی در روند پوشش جنگ غزه که این رسانه انگلیسی را عملا به یک رسانه زرد تبدیل کرده، از درون خود نیز با انتقادات و فشارهای روزافزون روبرو کرده است.

در همین راستا، گروهی از خبرنگاران بی‌بی‌سی این رسانه را به تعصب و استانداردهای دوگانه در پوشش درگیری‌های فلسطین و اسرائیل متهم کرده و معتقدند که این سازمان در مقایسه با قربانیان فلسطینی، به قربانیان یهود و افراد رژیم صهونیستی توجه بیشتری می‌کند.

در نامه‌ای که اوایل این هفته منتشر شد، روزنامه‌نگاران به طور آشکار، انتقاد خود از سیاست‌های تحریریه بی‌بی‌سی را اعلام کرده و نوشتند: چه تعداد تلفات فلسطینی برای تغییر موضع تحریریه بی‌بی‌سی کافی است؟

«آدریل کاسونتا» تحلیل‌گر روابط خارجی مقیم لندن، در این رابطه گفته: «شرکت پخش بریتانیا آشکارا و علنا شرکتی هدف‌مند و مغرضانه است. همه ما درباره اقدامات شهرک‌نشین‌های اسرائیلی برای بیرون کردن فلسطینی‌ها از سرزمین خود آگاه هستیم. مردم دیگر فریب دست‌کاری رسانه‌های اصلی دنیا را نمی‌خوردند و همه اتهامات وارده علیه بی‌بی‌سی درست است.»

«حسین عزالدین» خبرنگار و روزنامه‌نگار لبنانی نیز در این خصوص گفته: «رسانه‌ها باید بی‌طرف و منصف باشند و بر اساس اصول روزنامه‌نگاری عمل کنند، اما امروز شاهد هستیم که بی‌بی‌سی در حال جابه‌جایی قربانی و قاتل است که با هدف کور کردن اذهان عمومی صورت می‌گیرد.»

نامه مورد نظر که از سوی هشت روزنامه‌نگار بی‌بی‌سی مستقر در بریتانیا نوشته و برای شبکه الجزیره ارسال شده، آمده است: «بی‌بی‌سی به جرم داشتن استانداردهای دوگانه در شیوه مشاهده غیرنظامیان (در اوکراین و غزه) مقصر است.

این روزنامه‌نگاران که از ترس اقدامات تلافی‌جویانه بی‌بی‌سی خواسته‌اند نامشان فاش نشود در نامه خود آورده‌اند: «بی‌بی‌سی به علت عدم انتقاد از ادعاهای اسرائیل و تلاش نکردن برای اثبات یا رد این ادعاها، در بیان صحیح این جنگ، درست عمل نکرده است، چنانچه در همه خروجی‌های بی‌بی‌سی، عباراتی مانند قتل‌عام و وحشی‌گری فقط برای حماس استفاده می‌شود.»

با این تفاسیر؛ بی‌بی‌سی به علت پوشش مغرضانه و هدف‌مند در حمایت از اسرائیل و نسل‌کشی مردم غزه، به یک رسانه زرد تبدیل شده و عملا ماهیت روزنامه‌نگاری خود را از دست داده است. البته از بازوی رسانه‌ای اسرائیل و خانواده سلطنتی کشوری که با ایده «خانه ملی برای مردم یهود» و تسهیل اشغال فلسطین و مهاجرت یهودیان از طریق بیانیه بالفور در سال 1917 این رژیم را ایجاد کرد، نمی‌توان انتظار دیگری داشت.


منبع: نورنیوز
سرویس: سیاسی
کلید واژگان: اسرائیل / غزه / فلسطین / انگلیس / بی بی سی / رسانه زرد