نورنیوز https://nournews.ir/n/153491
کد خبر: 153491
29 مهر 1402

تکمیل کریدور ریلی مرکز به غرب با بهره‌برداری از محور ریلی همدان-سنندج


قرار است به‌زودی با بهره‌برداری از دومین پروژه ریلی دولت در یک‌سال، کریدور ریلی مرکز به غرب کشور تکمیل و مراکز استان‌های کردستان و همدان به شبکه ریلی متصل می‌شود.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: محور ریلی همدان- سنندج در یک و سال و نیم گذشته نزدیک به ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که نشان‌دهنده عزم دولت در تکمیل شبکه حمل‌ و نقل ریلی و توجه ویژه به اجرای مفاد برنامه ششم توسعه است که تاکید دارد سهم جابه‌جابی بار و مسافر به ترتیب باید به ۳۰ و ۲۰ درصد افزایش یابد.

در ماده ۲۴ برنامه ششم توسعه، رهبر معظم انقلاب در بین چهار حوزه حمل‌و نقل، بر توسعه حمل و نقل ریلی تاکید دارند و مطابق بند «ب» ماده ۵۷ برنامه ششم توسعه، باید سهم بار ریلی به ۳۰ درصد و سهم مسافر به ۲۰‌درصد افزایش می‌یافت.

در ۲ سال گذشته با تداوم تکمیل پروژه‌های ریلی، قرار بر آن شد که سه پروژه ریلی نیمه کاره تا پایان سال افتتاح شود. نخستین مورد، راه‌آهن «بستان‌آباد- تبریز» به طول ۴۴ کیلومتر بود که بخشی از کریدور ریلی شرق به غرب کشور محسوب می‌شود و در تابستان امسال به بهره برداری رسید و حالا نوبت به راه‌آهن همدان- سنندج به طول ۱۵۱ کیلومتر رسیده است.

پروژه ریلی همدان-سنندج از سال ۸۴ آغاز شده است و اکنون با بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی در فاز بهره‌برداری قرار دارد.

راه آهن همدان- سنندج با هدف ایجاد یک کریدور ریلی از مرکز به غرب کشور طراحی شده است که در آینده با اتصال به مرز باشماق و کشورهای عراق و سوریه با ایجاد کریدور ترانزیتی ریلی شرق به غرب، نقش مهمی در ترانزیت ملی و بین‌المللی ایفا خواهد کرد.

اکنون عملیات اجرایی کل خط به پایان رسیده است و با تزریق اعتبار مورد نیاز، بخش‌های باقی‌مانده تکمیل می‌شود و در پاییز به بهره برداری می رسد. ارزش روز این پروژه بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان است. این مسیر یک ابرپروژه محسوب می‌شود که ترانزیت ریلی غرب کشور را متحول می‌کند.
 


منبع: ایرنا
سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: راه آهن / کریدور شمال جنوب / کریدور شرق به غرب / کریدورها / کمربند جاده