نورنیوز ـ گروه سیاسی: فضای سیاسی کشور با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، هر روز بیش از گذشته درگیر مباحث انتخاباتی میشود و گروهها و جریانهای سیاسی سعی میکنند افکار عمومی را در مورد نامزد مطلوب خود مجاب کنند.
در این میان اما؛ همچنان برخی گروهها نان خود را در دوقطبیسازی میبینند، همان سم مهلکی که ملت ایران بارها به واسطه گرفتار شدن در آن خسران دیده و فرصتهای زیادی را از دست داده است.
فضای دوقطبی بیشک معیارهای اصلی و عقلانی یک انتخاب صحیح همچون «کارآمدی، برنامهمحوری، مدیریت جهادی، پاکدستی، مردمی بودن، صداقت و شفافیت، عدالتطلبی» و... را به محاق برده و ذهن مردم را در لحظه تصمیم دچار هیجان و احساسات میکند.
یکی از موضوعاتی که این روزها در لابلای مباحث انتخاباتی رسانهها و شبکههای اجتماعی به وفور یافت میشود، دوقطبیسازی بر اساس پیشه و لباس نامزدها فارغ از ارزیابی عملکرد آنهاست، به این معنا که طرف را صرف بر تن داشتن لباس نظامی، طلبه، دانشگاهی یا... از دایره صلاحیت خارج کرده و دوقطبی این و آن راه انداختهاند.
این در حالی است که بررسی سابقه عملکرد و مدیریت افراد و جریانها منطقا محدود در لباس و پیشه آنها نیست و عوامل بسیاری وجود دارد که گزینش اصلح باید بر اساس آنها صورت بگیرد.
بسیار روشن است که تلاش گروههایی که به دنبال القاء رویکرد «ارزیابی کاندیداها بر اساس لباس و پیشه آنها» هستند تلاش میکنند تا با نفی دیگران مسیر اثبات خود یا کاندیدای مورد نظرشان را هموار نمایند.
به طور قطع تبعیت از گزارههای سلبی آن هم از نوع دستهبندیهای ظاهری و نه ماهیتی و عمیق، نمیتواند به درک درست از توانمندیهای واقعی کاندیداها منجر شود و مسیری انحرافی است.
از سویی؛ دمیدن در چنین فضاسازیهایی عملا این گزاره را القاء میکند که «یک فرد» یا «یک جریان» به تنهایی میتواند کشور را اداره کرده و از مشکلات عبور دهد، در حالی که سابقه چهار دهه گذشته نشان داده که چنین نگاههای غیر جامع و یکسویهای هرگز موفق نبوده و نتوانسته مطالبات مردم و نظام را برآورده کند.
بدون شک عقل سلیم، نگاه غیرجناحی و اولویت دادن به نیازها و منافع ملی حکم میکند که برای رسیدن به نقطه مطلوب از تمام ظرفیتهای موجود داخل کشور استفاده شده و جریانهای مختلف بر این اساس به معرفی خود به مردم بپردازند تا کشور بتواند از این پیچ تاریخی به راحتی عبور کنند.