نورنیوزـ گروه اقتصاد: به گزارش روز سه شنبه اتاق تعاون، «حسین مدرس خیابانی» در دیدار با فعالان بخش تعاون گفت: در این شرایط و فشارهای اقتصادی، یکصد پروژه با اعتبار ۱۷۰ میلیارد تومان که منجر به اشتغال زایی ۴۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم میشود را در دست بهره برداری داریم.
وی بیان کرد: تمام حوزههای تجاری ما از جمله کشتیرانی و بانکها گرفتار تحریم هستند و شرایط از زمان جنگ تحمیلی سختتر شده است البته حوزه خصوصی ما بسیار هوشمند است و میتواند راه خود را باز کند و همین الان ۴۰۰ میلیون دلار کالا در بنادر است و یک میلیون تن کالا در انبارها و ۷۰۰ تن کالا در بنادر در حال تخلیه است.
مدرس خیابانی تصریح کرد: در زمان کرونا دولت نمیتوانست به تنهایی کار کند و در بخش تولید نیز اگر میخواهیم با جهش تولید رو به رو باشیم باید مردم هم کمک کنند و اگر تقاضا برای کالای ایرانی نداشته باشیم جهش تولید رخ نمیدهد.
سرپرست وزارت صنعت بیان کرد: امروز جهش تولید بدون صادرات میسر نمیشود و مسیر افزایش تولید از مسیر صادرات عبور میکند.
وی گفت: مرزنشینان در صادرات مرزی نقش زیادی دارند، زیرا ۶۰ درصد صادرات از مرزها انجام میشود.
سرپرست وزارت صنعت افزود: حجم صادرات ما در مرزها ۳ برابر حجم واردات است. ما در مقابل صادرات هیچ مانعی را قرار نمیدهیم، زیرا پاشنه آشیل اقتصاد کشور، ارز حاصل از صادرات است.
مدرس خیابانی بیان کرد: ما به دنبال جهش تولیدی هستیم که با تولید داخل حاصل شود و تولید داخل نیاز به دستیابی فناوری دارد و انتقال فن آوری باید از طریق شرکتهای دانش بنیان و مهندسی معکوس صورت بگیرد.
وی گفت: تاکید رییس جمهوری فعال کردن معادن کشور است و ما قصد داریم نسبت معادن غیر فعال استانها را به کل معادن بررسی کنیم و پیشنهاد میشود اتاق تعاون مدیریت معادن غیر فعال را به دست بگیرد.
این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: فعال کردن واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی اقدام دیگر ما است.
او تصریح کرد: امروز رونق تولید و جهش تولید شکل نمیگیرد تا زمانی که مواد اولیه صنایع فراهم شود و مهمترین برنامه ما فراهم کردن مواد اولیه است.
مدرس خیابانی در جمع خبرنگاران اظهارداشت: اگر بخواهیم جهش تولید داشته باشیم باید تولید داخل را افزایش دهیم در غیر این صورت وابستگی خود را به خارج از کشور بیشتر میکنیم.
وی درباره برنامههای جهش تولید گفت: مهمترین برنامه فراهم کردن مواد اولیه کارخانههاست؛ امروز اگر مواد اولیه واحدهای تولید فراهم نباشد تولیدی اتفاق نمیافتد و با صحبتهایی که با کارخانههای بزرگ داشتیم مقرر شد یک خط ویژه برای واحدهای تولید در نظر گرفه شود.
سرپرست وزارت صنعت بیان کرد: برای تامین ارز مواد اولیه در تلاش هستیم واحدهای تولید را به ارزهای حاصل از صادرات متصل کنیم که این ساختار در سازمان توسعه تجارت شکل گرفته است و سعی داریم صادرکنندگان را به وارد کنندگان متصل کنیم.
وی گفت: تاکید شده است که یک خط ویژه تامین فولاد برای کارخانههای تولید لوازم خانگی ایجاد شود.
مدرس خیابانی درباره افزایش قیمت لوازم خانگی در بازار گفت: سازمان حمایت با هر گونه افزایش قیمت افسار گریختهای مقابله میکند و باید تمام انبارها نگهداری کالا رصد میشود و حتی اگر تولید کنندگان افزایش بیش از حد داشته باشند با آنها برخورد میشود.
در دامه رییس اتاق تعاون ایران گفت: تعاونیها موجب اشتغال یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر شدهاند و ۱۸ میلیون نفر عضو تعاونیها هستند و با احتساب شرکتهای تعاونی سهام عدالت ۵۷ میلیون نفر معادل ۲ سوم مردم کشور عضو تعاونیها هستند.
«بهمن عبداللهی» گفت: ۷۰ درصد بخش کشاورزی در دست تعاونیها است و ۶۰ درصد بار و حمل و نقل کشور از طریق شرکتهای تعاونی انجام میشود و تا کنون دو میلیون و ۲۰۰ واحد مسکونی ساخته و تحویل داده است و بخش تعاون در بخش صنعت و معدن نیز فعال است.
وی افزود: تعاون بهترین قالب برای حضور مردم در اقتصاد است و باید به این بخش کمک کرد.