شناسه خبر :
43386
|
یکشنبه 4 اسفند 1398 15:10
|
نورنیوز بررسی کرد؛
دو کابوس همزمان رژیم صهیونیستی؛ «امنیت شکننده» و «عدم اعتماد شهروندان»
با ارزیابی وضعیت کلی منطقه، صحبت از سناریوهای مختلف که مربوط به افزایش خطرات برای رژیم صهیونیستی به دلیل ضعف و شکنندگی اوضاع خاورمیانه است به میان میآید. اولین فرضیه این است که آیا در این شرایط ائتلافهای مختلف اسرائیل میتواند منافع آن را در خاورمیانه تحقق ببخشد؟ قطعا نه!
نورنیوز ـ گروه بین الملل: سیزدهمین نشست سالانه موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با حضور تعدادی از کارشناسان و تصمیمسازان سیاسی و نظامی اسرائیل و جهان برگزار شد. حاضران در این نشست معتقد بودند که در سایه اوضاع شکننده خاورمیانه، چندین خطر بزرگ، اسرائیل را تهدید میکند:
- دشواری در ارزیابی پیامدهای تحولات منطقه بر امنیت رژیم صهیونیستی.
- دستیابی دشمنان اسرائیل به تجربهها و علوم پیشرفته از طریق تکنولوژیهای پیشرفته و البته ارزان.
- دشواری در اطمینان پیداکردن از واقعیتهای متناقض جهان که به کیفیت فرآیند تصمیمگیری در محافل صهیونیستی آسیب میزند.
- وجود قدرتهایی که قادر به تغییر معادلات منطقه هستند.
بر اساس این گزارش، ژنرال «تامیر هیمان» رئیس بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی معتقد است که تواناییهای هستهای در ایران متراکم شده است. وی اظهار داشت که هیچ جایگزینی برای سردار «قاسم سلیمانی» وجود ندارد، او محور مقاومت منطقه در برابر آمریکا و اسرائیل را از یک سیستم سازمانی به یک نهاد ارتشی تبدیل کرد.
طرح موسوم به معامله قرن که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا آن را به بهانه حل درگیری میان فلسطینیان و صهیونیست ها و در واقع برای حذف مسئله فلسطین مطرح کرد؛ اعلام این طرح موجب افزایش تنشها و بیثباتتر کردن موازنههای کنونی میان دوطرف خواهد شد.
در همین خصوص؛ « هربرت ماکماستر» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا معتقد است که اگر چین به جنگ اقتصادی خود ادامه داده و به دنبال سیطره بر اقتصاد جهانی باشد؛ در همین چارچوب برای دستیابی به مواضع استراتژیک از جمله بنادر سرزمینهای اشغالی نیز تلاش خواهد کرد.
ژنرال ژوزف فوتیل فرمانده سابق آمریکایی معتقد است که آمریکا میزان تکیه و اعتماد خود به منابع انرژی در منطقه را نسبت به گذشته کمتر کرده و بیشترین انگیزه آن در خاورمیانه تلاش برای نابودی محور مقاومت است که در این زمینه رژیم صهیونیستی مهمترین همپیمان آن به شمار میرود؛ بنابراین اگر آمریکا تصمیم به خروج نظامیانش از عراق و سوریه بگیرد٬ اسرائیل دچار آشفتگی و نگرانی خواهد شد.
با بررسی وضعیت استراتژیک رژیم صهیونیستی متوجه میشویم که موقعیت اسرائیل در مقابل کشورهای همسایه آن و به ویژه کشورهای محور مقاومت چالش برانگیز و نگران کننده بوده و صهیونیستها ناچارند به استراتژی «جنگ بین جنگها» روی بیاورند. بحث درباره ارزیابی وضعیت اسرائیل در خاورمیانه و تحولات و معادلات آن، چندین احتمال و فرضیه را برای آن مطرح می کند.
با ارزیابی وضعیت کلی منطقه٬ صحبت از سناریوهای مختلف که مربوط به افزایش خطرات برای رژیم صهیونیستی به دلیل ضعف و شکنندگی اوضاع خاورمیانه است به میان میآید. اولین فرضیه این است که آیا در این شرایط ائتلافهای مختلف اسرائیل میتواند منافع آن را در خاورمیانه تحقق ببخشد؟ قطعا نه!
از سویی؛ چندی پیش یک موسسه نظرسنجی امنیتی وابسته به دولت رژیم صهیونیستی، در گزارشی مبتنی بر آخرین نظرسنجی خود از شهروندان اسرائیلی، میزان اعتماد عمومی نسبت به دولت غاصب اسرائیل را کمتر از 30 درصد اعلام کرده بود.
بنابر آنچه گفته شد٬ قدرت رژیم صهیونیستی در منطقه متکی بر آمریکاست و در صورت فروپاشی قدرت واشنگتن در منطقه که زمان آن با آغاز تغییر معادلات به نفع محور مقاومت نزدیک است٬ اسرائیل قادر به تغییر معادلات منطقه در جهت منافع خود نخواهد بود.
کلیه حقوق این سایت برای نورنیوز محفوظ است.
|
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
|
Copyright © 2024 www.NourNews.ir, All rights reserved.