کرونا در قم! این خبری بود که از دیروز عصر بهصورت هرمی شروع به انتشار شد و شهر را در شرایط نگرانکنندهای قرار داد، اما واقعاً ویروس کرونا در چه حدی گسترشیافته و قم در چه شرایطی قرار دارد؟
شبکههای مجازی پر از تصاویری است که خیابانها را شلوغ و مراکز درمانی را در حال آمادهباش نشان میدهد اما چه اندازه این تصاویر حقیقی است و قابل استناد است؟
برای مشاهده شرایط شهر، گشتی در شهر میزنیم و مراکز عمومی، بهداشتی و خیابانها را از نزدیک رصد میکنیم.
دکتر گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار در مصاحبه با رسانهها و با تأکید بر لزوم حفظ آرامش شهر اظهار داشت: مردم از کرونا هراس نداشته باشند و احتمال مرگ با ویروس کرونا 2 درصد بوده در حالی که احتمال مرگ با آنفلوانزا 4 درصد است.
آمادهباش مراکز درمانی قم
برای دیدن شرایط بیمارستانها تصمیم میگیرم به چند مرکز درمانی مراجعه کرده و خودم از نزدیک شرایط بیمارستانها را ببینم. آرامش و هدایت مراجعهکنندگان به بخشهای مختلف بیمارستانها نخستین نکته قابلتوجه پرسنل درمانی است.
گاهی یکی از مراجعهکنندگان از نبود ماسک در داروخانهها شکایت میکند و از پرسنل بیمارستان درخواست ماسک میکند، با یکی از پرسنل بیمارستان درباره آمادهباش بیمارستان جویا میشوم که میگوید: یکی از مشکلات کادر پزشکی شایعات است، ما آمادهباش کامل هستیم و مردم بدانند هر نوع خدماتی که لازم باشد دریافت خواهند کرد.
مردم نگران نباشند
دکتر قاسم جانبابایی معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزشی پزشکی در سفر خود به استان قم درباره انتشار خبر فوت دو نفر بر اثر ابتلا به کروناویروس بیان کرد: این ویروس به خاطر شرایط مسری بودن امکان درگیر شدن بالایی دارد و این بیماری کشندهتر از آنفلوانزا نیست؛ از مردم میخواهیم نگران نباشند و نسبت به رعایت بهداشت فردی توجه کرده و ترجیحا از حضور در مراکز شلوغ پرهیز و از ماسک استفاده کنند.
تاکید استاندار قم بر لزوم پرهیز از هرگونه اظهارنظر خارج از مدیریت
بهرام سرمست استاندار قم نیز در جلسه قرارگاه پدافند زیستی استان که با حضور مسئولان ملی و استانی برگزار شد گفت: هیچ مدیری به جز دکتر قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم حق اظهار نظر ندارد و رسانهها نیز تمامی اخبار را باید از طریق دانشگاه علوم پزشکی قم دنبال کنند.
بیماری کورنا در قم کنترل شده است
با محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تماس میگیرم و با دعوت مردم به حفظ خونسردی قم میگوید: شیوع بیماری کورنا در قم کنترلشده اما شهروندان نکات بهداشتی را باید رعایت کنند.
وی تأکید میکند: بیمارستان فرقانی و کامکار در آمادهباش بوده و ازنظر دارو پرسنل مشکلی نداریم به شرطی که مردم خونسردی خود را حفظ کرده و از دامن زدن به شایعات جلوگیری کنند.
کمبودی در تامین ماسک نداریم
برای اطمینان از شرایط شهر با جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی قم نیز تماس میگیرم وی نیز با تأکید بر حاد نبود شرایط قم تصریح کرد: مردم نگران نباشند و تنها مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
وی با اشاره به اعتراضات مردم در شبکههای اجتماعی برای کمبود ماسک خاطرنشان کرد: ماسک فقط برای کادر پزشکی نیاز است و نیاز نیست همه از ماسک استفاده کنند و کمبودی در تأمین ماسک در داروخانهها نداریم.
مردم به شایعات توجه نکنند
در ساعات پایانی شب گذشته یکی از ویدیوهای که دستبهدست در شبکههای اجتماعی میگشت ورود ماشینها ویژه و استقرار آنها در اطراف شهر بهمنظور قرنطینه شهروندان قمی بود و این خبر با ترس و حرارت در بین شهروندان نقلقول میشد.
برای تأیید این خبر نیز به سمت 72 تن حرکت میکنم باید اعتراف کنم خیابانها خلوتتر از روزهای قبل است و برای رسیدن به 72 تن زمان کمتری نیاز است.
اما خبری از ماشینهای ترسناک و سیاهرنگ فیلمها نیست. برای اطمینان از این خبر تماسی با معاون فرماندهی انتظامی استان قم میگیرم.
وی با تأکید بر عدم صحت این خبر اظهار داشت: اعزام نیروهای امنیتی برای برقراری امنیت انتخابات به اکثر شهرها طبیعی بوده و هیچ ربطی به بیماری کرونا ندارد و هیچ دستوری برای قرنطینه شهر صادر نشده است.
باید قبول کنیم بزرگترین دشمن انسان شایعه است، شایعاتی که در شبکههای اجتماعی دستبهدست میشود و مردم را مضطرب میکند، شاید بهتر است علاوه بر رعایت نکات بهداشتی مانند شست دستها با صابون، کمی نیز اینترنتها را خاموش کرده و در آرامش این چند روز را در خانه استراحت کنیم زیرا شایعه دشمنی خطرناکتر از کرونا ویروس میتواند باشد.