«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی، امروز دوشنبه از آلمان خواست که به ممنوعیت صدور سلاح برای ریاض، پایان دهد.
به گزارش خبرگزاری آلمان (DPA)، بن فرحان گفت، «از برلین میخواهیم که تحریم صدور سلاح برای ما را بردارد. ما با توجه به حملات به [شرکت نفتی] آرامکو، نیازمند ابزارهای دفاعی هستیم».
خبرگزاری آلمان به نقل از بن فرحان نوشت، «امیدواریم که آلمان درک کند که ما برای دفاع از خودمان نیازمند ابزار هستیم» و افزود که اشاره وزیر سعودی به حملاتی است که سال گذشته به تأسیسات نفتی آرامکو شد و عربستان ایران را مسئول آن دانست.
این وزیر سعودی، ممنوعیت صدور سلاح از آلمان برای عربستان را «امری نامناسب در چارچوب روابط خوب دو کشور» دانست.
ائتلاف سیاسی حاکم بر آلمان که متشکل از ائتلاف مسیحی وابسته به صدراعظم (آنگلا مرکل) است و حزب سوسیال دموکرات در مارس سال ۲۰۱۸ (یعنی سه سال بعد از آغاز جنگ علیه یمن) تحت فشار افکار عمومی، تصمیم به توقف صدور سلاح برای عربستان گرفت که متهم به ارتکاب جنایات جنگی در یمن است.
این توقف نه به دلیل حمایت از یمن بلکه پس از آن رخ داد که عربستان جنایت دیگری مرتکب شد و «جمال خاشقچی» روزنامهنگار سعودی مقیم آمریکا را -طبق گفته ترکیه- در کنسولگری خود در استانبول کشت و تکهتکه کرد.
ممنوعیت صدور سلاح برای عربستان در آلمان، 31 مارس آتی به پایان خواهد رسید. این بدین معناست که دولت آلمان دوباره باید ظرف شش هفته پیش رو، تصمیم بگیرد که این ممنوعیت باقی بماند یا تمام شود.
بر خلاف آلمان، و با وجود جنایات جنگی عربستان در یمن که مراکز غیرنظامی را بمباران میکند، کشورهایی مثل انگلیس همچنان در حال تجهیز عربستان هستند و قراردادهای تسلیحاتی و نظامی زیاد با ریاض بستهاند.
جنگ یمن که با حمایت آمریکا و انگلیس از عربستان انجام میشود فروردین ۱۳۹۴ آغاز شد و اکنون در حال تمام کردن سال پنجم است. شمار قربانیان یمنی از صد هزار نفر فراتر رفته و میلیونها خانواده طی این مدت آواره شده و صدها هزار بیمار نیز به دلیل بسته بودن مرزها و فرودگاههای این کشور به دلیل محاصره عربستان و امارات، جان خود را از دست دادهاند.
در همین ارتباط، وزیر بهداشت دولت نجات ملی یمن امروز اعلام کرد، در نتیجه نبود امکانات به دلیل ادامه جنگ علیه این کشور، هر سال ۵۰ هزار نوزاد یمنی زیر ۲۸ روز جان خود را از دست میدهند.