شناسه خبر :
32923
|
چهارشنبه 23 مرداد 1398 13:9
|
نورنیوز بررسی کرد؛
گروکشی آمریکا از سازمان تجارت جهانی/ دلیل تهدید اقتصادی ترامپ چه بود؟
به نظر می رسد طرح موضوع خروج آمریکا از سازمان تجارت جهانی، مرتبط با دو پدیده جاری در معادلات اقتصادی و سیاسی آمریکاست: یکی مناقشه اقتصادی واشنگتن و پکن و دیگری انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 در آمریکا.
نورنیوز ـ گروه اقتصادی: تهدید اخیر رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در خصوص احتمال خروج کشورش از سازمان تجارت جهانی، بازتاب گسترده ای در میان تحلیلگران مسائل اقتصادی و سیاسی داشته است.
«دونالد ترامپ» در سخنرانی اخیر خود در ایالت پنسیلوانیا تاکید کرد: «اگر مجبور شویم، از سازمان تجارت جهانی خارج میشویم. سالها ما را دور زدهاند. این اتفاق، دیگر تکرار نخواهد شد. سازمان تجارت جهانی از آمریکا به عنوان یکی از اعضای این سازمان سوءاستفاده کرده است.»
فراتر از آن، کاخ سفید در طول دو سال اخیر همواره مدعی شده است که چین و بسیاری از کشورهای دیگر خودشان را به عنوان کشورهای در حال توسعه جا زدهاند و از این طریق توانستهاند تعهدات کمتری نسبت به سایر کشورهای عضو متقبل شوند.
بر این اساس؛ به نظر می رسد طرح موضوع خروج آمریکا از سازمان تجارت جهانی، مرتبط با دو پدیده جاری در معادلات اقتصادی و سیاسی آمریکاست: یکی مناقشه اقتصادی واشنگتن و پکن و دیگری انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 در آمریکا.
واقعیت امر این است که ترامپ قصد دارد با تهدید خروج آمریکا از سازمان تجارت جهانی، نقش این سازمان تجاری بین المللی را در مناقشه واشنگتن و پکن محدود و کمرنگ کند، چه، از ابتدای سال 2017 میلادی تاکنون، چین چندین بار در اعتراض به سیاستهای یکجانبه گرایانه و حمایت گرایانه اقتصادی ترامپ (که در مغایرت با اصول تجارت بین الملل است) به سازمان تجارت جهانی شکایت کرده است.
در هر حال، طرح دوباره موضوع خروج آمریکا از سازمان تجارت جهانی، حربه ای برای تهدید این سازمان بین المللی و جلوگیری از نقش آفرینی آن به سود پکن در منازعه با آمریکا است.
از سوی دیگر؛ ترامپ سعی دارد با طرح موضوعاتی مانند خروج از سازمان تجارت جهانی در راستای تامین منافع شهروندان آمریکایی، بار دیگر فضای هیجانی و تبلیغاتی انتخابات سال 2016 میلادی را در میان رای دهندگان آمریکایی تداعی و بازتعریف کند.
نکته قابل تامل اینکه؛ در سال 2016، یعنی قبل از سرکار آمدن ترامپ، کسری تراز تجاری ناشی از واردات کالاهای چینی، حدود 346 میلیارد دلار بود و ترامپ ضمن فاجعه بار دانستن این موضوع، خواستار مهار همه جانبه اقتصادی چین از طریق وضع تعرفه های گمرکی بر کالاهای این کشور و اعمال دیگر سیاستهای محدود کننده شد.
با این حال پس از بروز منازعاتی همه جانبه و گسترده در طول دو سال و نیم اخیر، نه تنها تغییری در این معادله ایجاد نشده، که چینی ها با قدرت بیشتری بازار آمریکا را تسخیر کرده اند!
مطابق آمارهای رسمی منتشر شده از سوی نهادهای رسمی تجاری آمریکا، میزان کسری تراز تجاری ناشی از واردات کالاهای چینی در آمریکا در سال 2018 حدود 419 میلیارد دلار بوده است. همچنین وزارت بازرگانی چین از افزایش 7 درصدی صادرات کالاهای چینی به آمریکا در سال گذشته میلادی خبر داده است.
این آمار به خوبی نشان می دهد که نتیجه تقابل اقتصادی آمریکا با چین، با همه هیاهو و جنجالهای رسانه ای، حداقل برای ترامپ سودمند نبوده است.
کلیه حقوق این سایت برای نورنیوز محفوظ است.
|
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
|
Copyright © 2024 www.NourNews.ir, All rights reserved.