نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: یک کتاب جدید نوشته روانشناس معروف هندی آنیرود کالا تمام افسانهها و باورهای رایج درباره اعتیاد را رد میکند و خوانندهها را با روشهایی مواجه میکند که در آنها بشر از مواد اعتیادآور در طول تاریخ استفاده کرده است.
او با گفتن این که بسیاری از چیزهایی که درباره اعتیاد میدانید نادرست هستند، درباره تاریخ و دانش اعتیاد به شکلی همه فهم و قابل دسترس برای همه توضیح میدهد. این کتاب توسط ناشراسپیکینگ تایگر (ببر سخنگو) منتشر شده است.
کتاب با بحث درباره انسانهای اولیه و ایجاد روابط بین آنها و مواد روان گردان شروع میشود، بعد کتاب جلوتر میآید و با خواننده درک جامعی از مصرف مواد مخدر مختلف در هندوستان با تمرکز ویژه روی پنجاب- جایی که اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهم ترین دغدغه های سلامت دولت و مردم است- را به اشتراک میگذارد.
او در این کتاب میگوید: «اعتیادها مثل یک بادکنک خیلی بزرگ هستند، اگر روی یک قسمت از آن فشار بدهید تا سوراخش کند، جای دیگرش باد میکند و بالا میآید. با این حال جامعه چارهای ندارد که برخی از مواد کمتر مضر را آزاد کند تا فضا برای استعمال مواد مضرتر خطرناکتر شود و افراد کمتری سراغ آنها بروند.»
این کتاب همچنین با دقت روابط بین اعتیاد و تغییرات اجتماعی و اقتصادی آفت جامعه را بررسی میکند و از سیاستمدارها و نیروهای انتظامی میخواهد که دیگر به اعتیاد از دریچه یک منشور اخلاق گرایانه نگاه نکنند و یک رویکرد کلی نگرتر و علمیتر را برای مدیریت آن اتخاذ کنند.
به گفته ناشرش، این کتاب دارای یک پیام آگاهانه و زمانمند درباره این است که یک جامعه بالغ چگونه باید با مواد اعتیارآور رفتار کند.
ناشر همچنین خواندن این کتاب را برای سیاستگذارها، سیاستمدارها، کارشناسهای حوزه بهداشت و روان و خوانندگان عادی در هر کجای دنیا ضروری میداند.