شناسه خبر : 38799
تاریخ انتشار : 1398/10/09 15:08
اهداف و پیامدهای تجاوز آمریکا به پایگاه‌های الحشدالشعبی

قاسم غفوری:

اهداف و پیامدهای تجاوز آمریکا به پایگاه‌های الحشدالشعبی

تضعیف عراق و تبدیل آن به کشوری بحران زده که می تواند زمینه ساز تحمیل خواسته‌های آمریکا به این کشور باشد از اهداف دیگری است که واشنگتن در پی آن است. تضعیف بسیج مردمی و خدشه دار ساختن رابطه ارتش با این نیروها از ابعاد مهم این طراحی است.

جنگنده‌های ارتش آمریکا عصر روز یکشنبه چند مقر الحشد الشعبی عراق در مرز سوریه را بمباران کردند. وزارت دفاع آمریکا با صدور بیانیه‌ای این حمله را تأیید کرده است. حال این سوال مطرح است که اهداف آمریکا از این اقدام چه بوده است؟

آمریکا از پیوند میان عراق و سوریه بویژه در حوزه اقتصادی و امنیتی در هراس است لذا بسته شدن مرزها و گذرگاه‌های دو کشور را با تروریسم پروری و بمباران مواضع عراق و سوریه پیگیری می‌کند.

حفظ و حمایت از گروه‌های تروریستی از اهداف اصلی آمریکاست چنانکه گزارش‌های متعددی از جابه جایی تروریست‌ها توسط‌ آمریکا میان عراق و سوریه منتشر شده است. آمریکا بارها ارتش عراق را در حمایت از تروریست‌ها بمباران کرده است.

تضعیف عراق و تبدیل آن به کشوری بحران زده که می تواند زمینه ساز تحمیل خواسته‌های آمریکا به این کشور باشد از اهداف دیگری است که واشنگتن در پی آن است. تضعیف بسیج مردمی و خدشه دار ساختن رابطه ارتش با این نیروها از ابعاد مهم این طراحی است.

آمریکا به دنبال بهره گیری از فضای ناارام سیاسی و اعتراضهای خیابانی تحمیلی به عراق، جهت تضعیف و متزلزل ساختن شرایط داخلی و موقعیت منطقه‌ای عراق است. به آشوب کشاندن اعتراض‌های مسالمت آمیز عراقی‌ها، بی ثبات سازی سیاسی با دخالت در روند تشکیل دولت و تضعیف نیروهای امنیتی عراق نظیر حمله به مراکز ارتش و نیروهای الحشدالشعبی، تخریب روابط عراق با همسایگان نظیر روابط عراق با تهران، اضلاع دیگر این طراحی را تشکیل می‌دهند.

حمایت از رژیم صهیونیستی با هدف انحراف افکار عمومی از وضعیت بحرانی درون این رژیم و نیز برخوردار شدن ترامپ از حمایت لابی صهیونیست در استیضاحش در کنگره از رویکردهای دیگری است که امریکا بدنبال تحقق آن می باشد. اسرائیل کاتص وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به نقض حاکمیت ملی عراق توسط آمریکا، از حمله به مواضع الحشد الشعبی عراق استقبال کرد و آن را اقدامی در تقابل با ایران توصیف کرد.

ــ پیامدهای تجاوز آمریکا

خروج اعتراض‌های مردمی از حوزه آرام و مسالمت آمیز به عرصه خشونت و ناامن سازی زمینه ساز فرصت یابی آمریکا و دشمنان عراق برای کشاندن این کشور به فضای بی ثباتی سیاسی و امنیتی شده است که راهکار مقابله با آن پیوند گسترده‌تر مردم و دولتمردان این کشور با تکیه بر رهنمودهای مرجعیت دینی است که در مبارزه با تروریسم کارنامه‌ای موفق را به ثبت رساند.

آمریکا نشان داده است که حامی اول تروریسم است و ادعای مبارزه آن با تروریسم صرفا یک فریب است لذا ائتلاف‌های ادعایی آن از جمله در باب امنیت خلیج فارس جز حمایت از تروریسم هیچ کارکردی ندارد.

آمریکا نه ناجی بلکه مخل امنیت و ثبات عراق است و سفرهای مخفیانه و دزدانه مقامات آمریکایی به عراق را می‌توان برگرفته از هراس آنها از خشم مردم عراق از این رفتارهای بحران‌ساز آمریکایی‌ها دانست.

حمایت گسترده طیف‌های سیاسی، مردم و مرجعیت دینی عراق از الحشدالشعبی در برابر تجاوزگری آمریکا نشانگر اعتماد و اطمینان سراسری عراقی‌ها به نیروهای مقاومت است که شکست پروژه مقاومت ستیزی آمریکا در عراق را نشان می‌دهد.

حمایت برخی کشورهای عربی همچون بحرین که به نیابت از سعودی نیز بوده، نشانگر استمرار توهم برخی کشورهای منطقه مبنی بر ادامه حیات سیاسیشان با خوش خدمتی به آمریکاست در حالی که حقیقت ماجرا انزجار بیشتر ملت‌های این کشورها از دولت وابسته به آمریکاست. اعتراض شدید بحرینی‌ها به رویکرد آل خلیفه به سازش با صهیونیست‌ها و خیانت به فلسطین نمودی از این حقیقت است که پایه‌های این رژیم وابسته به آمریکا را متزلزل تر خواهد ساخت.


نورنیوز
نظرات

نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

نظر شما

X
آگهی تبلیغاتی