شناسه خبر : 110433
تاریخ انتشار : 1401/07/07 15:07
عسگرپور: راجع به گشت ارشاد ببینید سینما چگونه نقش خودش را ایفا کرده است/ اسفندیاری: این قدر آزادی بوده که سه فیلم کمدی در مورد گشت ارشاد ساخته شده است

در برنامه «شیوه» در شبکه ۴ سیما؛

عسگرپور: راجع به گشت ارشاد ببینید سینما چگونه نقش خودش را ایفا کرده است/ اسفندیاری: این قدر آزادی بوده که سه فیلم کمدی در مورد گشت ارشاد ساخته شده است

اسفندیاری: هنرمندان این روزها جاده صاف‌کن جماعتی شده‌اند که عرضه برگزاری یک تجمع در لندن را ندارند. عسگرپور: مادامی که نتوانیم فضای باز را در رسانه‌های رسمی خودمان داشته باشیم نمی‌توانید توقع داشته باشید که هنرمندان ما در فضا و چهارچوبی که شما می‌گویید، حضور داشته باشند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: «محمد مهدی عسگرپور»، رئیس هیأت مدیره خانه سینما در برنامه «شیوه»، در شبکه ۴ سیما با موضوع «مسئولیت اجتماعی سلبریتی‌ها» گفت: مادامی که نتوانیم فضای باز را در رسانه‌های رسمی خودمان داشته باشیم نمی‌توانید توقع داشته باشید که هنرمندان ما در فضا و چهارچوبی که شما می‌گویید، حضور داشته باشند.

راجع به گشت ارشاد ببینید سینما چگونه نقش خودش را ایفا کرده است. از نظر ما و همکاران این اتفاق قابل پیش‌بینی بود. در فیلم‌های سینمایی اشاره شده است.

«شهاب اسفندیاری»، عضو هیأت علمی دانشگاه هنر: این قدر آزادی بوده که سه تا فیلم کمدی در مورد گشت ارشاد ساخته شده است. 

 پاسخ عسگرپور: به آنها توجه نشده و نکته همین جاست.

عسگرپور گفت: در مورد خیلی از موضوعات نمی‌شود فیلم ساخت. همکاران فکر می‌کنند من هر فیلمی بخواهم می‌توانم بسازم، اتفاقاً یک فیلمی می‌خواستم بسازم اجازه ندادند. در مورد گشت ارشاد فیلم‌های جدی ساخته شده بود؛ اینکه این رفتار چه تبعاتی می‌تواند داشته باشد.

اسفندیاری: بسیاری از جوانان دانشجوی ما قربانی اهداف سیاسی شدند و در جهان آواره شده‌اند

اسفندیاری، عضو هیأت علمی دانشگاه هنر گفت: در دو سه دهه اخیر برخی از سیاستمداران ما، برخی از چهره‌های سیاسی بخشی از عملیات‌های سیاسی خودشان را به دوش هنرمندان تحمیل کردند,

یک زمانی هم جنبش‌های دانشجویی را سوخت پروژه‌های سیاسی خودشان کردند و آنها را فنا کردند. چه بسیار جوانان دانشجویان ما که قربانی اهداف سیاسی شدند و چه بسا الان در جهان آواره شده اند. از جنبش دانشجویی ما چه مانده است؟ با مطبوعات ما هم همین کار را کرده‌اند.

 عسگرپور: بارها به حاکمیت در مورد فضای دوقطبی هشدار داده شده است

عسگرپور، رئیس هیأت مدیره خانه سینما گفت: بارها به حاکمیت و دولت‌ها هشدار داده شده که شاید این فضای {دوقطبی} امروز به نفع شما کار کند، ولی معلوم نیست فردا هم این اتفاق بیفتد.

نفس این موضوع غلط است. اینکه جامعه را به این سمت ببرید، یا این یا آن!

شما نمی‌توانید امروز از هنرمند توقع داشته باشید که چرا امروز در این مورد اظهارنظر کردی، چرا در آن مورد اظهارنظر نکردی، چرا این طرفی رفتی چرا آن طرفی رفتی! و دائم خود مجموعه حاکمیت در بزنگاها بخواهد از این موضوع استفاده کند. هنرمند می تواند مثل هر کسی تشخیص بدهد که فرزند زمانه خودش باشد، اما زمانه‌اش را خودش تشخیص دهد.

 ما هنوز درگیر فیلترینگ این و آن و چیزهایی هستیم که خنده دار هستند!

عسگرپور، رئیس هیأت مدیره خانه سینما گفت: هنرمندان وقتی نتوانند با رسانه‌های رسمی ارتباط داشته باشند، شاید دچار اشتباه شوند.

صداوسیما چقدر امکان فراهم کرده؟ این گفتگویی هم که الآن ما هستیم هم مقطعی است. مثل راهپیمایی‌ها که خانم‌های بدحجاب را می‌برند که بعداً گشت ارشاد می‌تواند آنها را بگیرد. 

وقتی هنرمند نتواند اینجا حرفش را بزند بالاخره باید جایی حرفش را بزند. جامعه از او انتظار دارد.

در مورد هزار مسأله فقهی من برای شما مثال می‌آورم که نظر علما ممکن است {باهم} فرق کند، نظر حاکمیت هم ممکن است فرق کند!

شما اعتراض می‌کنید که چرا آنها فیلم مریم میرزاخانی را پخش نمی‌کنند! {اصلا} مگر شما می‌توانید اینجا در موردش فیلم بسازید؟!

اسفندیاری: فتوای امام خمینی بود که میلیون‌ها زن را به خیابان آورد

اسفندیاری، عضو هیأت علمی دانشگاه هنر: گاهی اوقات ما حواسمان نیست که فرآیندی که منجر به انقلاب اسلامی شد چه بود.

یکی از دلایل رفتار این روزهای سلبریتی‌ها، رسانه‌هایی هستند که ۴۳ سال است می‌گویند ۶ ماه دیگر کار تمام است. هنرمندان جاده صاف‌کن جماعتی شده‌اند که عرضه برگزاری یک تجمع در لندن را ندارند.

چند روز پیش مقاله‌ای در گاردین می خواندم. خبرنگار خاورمیانه گاردین نوشته بود که اعتراضاتی که در ایران می‌بینیم مهم است، ولی نباید گول بخوریم که انقلابی دارد اتفاق می‌افتد. از یک خبرنگار لهستانی که در زمان انقلاب ایران بود مثالی زده بود، جمله او را عینا آورده بود: «از صبح تا غروب میلیون‌ها نفر مثل موج و مثل سیل در خیابان‌ها روان هستند.» انقلاب اسلامی این گونه بود. این میلیون‌ها نفر چگونه آمدند؟ آیا چهار تا حزب این میلیون‌ها نفر را آوردند؟ یا فتوای امام خمینی بود که برای اولین بار در تاریخ فقه شیعه گفت زنان حتی اگر شوهرانشان منع کنند واجب است از خانه خارج شوند.

آن همه خانمی که با حجاب در راهپیمایی‌های انقلاب شرکت کردند از کجا آمدند؟ آن انقلاب با هدایت یک رهبر مذهبی، با انگیزه‌های مذهبی به نتیجه رسید. این با انقلاب فرانسه فرق دارد.


 


صداوسیما
اخبار مرتبط






نظرات

نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

نظر شما

X
آگهی تبلیغاتی