شناسه خبر : 41218
تاریخ انتشار : 1398/11/07 20:28
سخنگوی طالبان: هواپیمای آمریکایی را ما سرنگون کردیم

سخنگوی طالبان: هواپیمای آمریکایی را ما سرنگون کردیم

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان با تایید سقوط هواپیمای ارتش آمریکا در غزنی، آن را جزیی از عملیات این گروه علیه آمریکا در افغانستان خواند

به گزارش نورنیوز-طالبان اعلام کرد که هواپیمایی که دوشنبه ۲۷ ژانویه در شرق افغانستان سقوط کرده هواپیمایی است متعلق به نیروهای نظامی آمریکا. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی این گروه شبه نظامی اسلامگرای افراطی، گفت: «یک هواپیمای اشغالگران آمریکایی در استان غزنی سرنگون شد.» سخنگوی طالبان گفت که تمامی سرنشینان هواپیمای یاد شده کشته شدند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان همچنین با انتشار بیانیه‌ای که نشان امارت اسلامی طالبان بر آن نقش بسته، نوشت «یک طیاره اشغالگران امریکایی در غزنی ساقط شد، تعداد زیاد افسران در آن کشته شدند.»

او در ادامه مدعی شده است که "در این دست‌آورد طیاره با همه عمله و سرنشینان آن که شامل افسران مهم استخبارات امریکا (CIA) بود از بین برده شدند." پیش‌تر رسانه‌ها از سقوط یک فروند "هواپیمای مسافربری" با ۸۳ سرنشین در ساعت ۱۳ و ۱۰ دقیقه امروز هفت بهمن (۲۷ ژانویه) خبر دادند که از هرات عازم کابل بوده اما در"ده‌یک"، منطقه‌ای در استان غزنی افغانستان سرنگون شده است. از گزارش‌های رسانه‌ها تا پیش از این روشن نبوده که این هواپیما آیا هواپیمای مسافربری بوده یا هواپیمای نظامی. تاکنون اظهار نظرهای ضد و نقیضی از سوی مقامات در استان غزنی، مقامات دولتی و مسئولان شرکت هواپیمایی "آریانا افغان" در رسانه‌ها منتشر شده است. Wahid Jazim @WahidJazim32 ویدئویی که به سانحه هوایی غزنی نسبت داده می‌شود.

در این ویدئو دیده می شود که هواپیما مربوط شرکت‌های مسافر بری داخلی نیست.#غزنی #Ghazni Embedded video 4 5:13 AM - Jan 27, 2020 Twitter Ads info and privacy See Wahid Jazim's other Tweets پیش از موضع‌گیری طالبان که چند ساعت پس از سرنگونی هواپیما اتفاق افتاد، رویترز در گزارشی به نقل از سه مقام ارشد دولتی نوشته بود که این هواپیما متعلق به شرکت آریانا است که توسط دولت مدیریت می‌شود. این مقامات سقوط هواپیما در مرکز افغانستان را تایید کردند ولی گفتند تا مشخص شدن جزئیات، نمی‌توانند اطلاعات بیشتری بدهند. آنها به دنبال یافتن ضایعات هواپیما در اطراف محل حادثه هستند؛ در منطقه‌ای کوهستانی که بخش‌های زیادی از آن در کنترل نیروهای طالبان است.

یک مقام ارشد در دفتر رئیس جمهور افغانستان نیز به رویترز گفته که مقامات "همچنان در جستجوی جزئیات" هستند. وزارت راه‌ و‌ ترابری، اداره هوانوردی و شرکت هواپیمایی آریانا نیز وقوع این رویداد را تایید نکردند. هواپیما مسافری بوده یا نظامی؟ پیشتر عارف نوری، سخنگوی والی غزنی، در گفتگو با دویچه وله دری، سقوط این هواپیمای مسافربری را در ۲۰ کیلومتری از مرکز ده‌یک تایید کرد و گفت که براساس اطلاعات اولیه، "احتمالاً" این هواپیما مسافربری و متعلق به خطوط هواپیمایی «آریانا» است.

خبرگزاری فرانسه اما در گزارشی به نقل از همین سخنگو نوشت که مقامات استان غزنی "هنوز مطمئن" نیستند این هواپیما، از نوع "جت نظامی" ‌است یا "هواپیمای تجاری". حمید‌الله سروری، عضو شورای ولایت غزنی محل سقوط این هواپیما را روستای «سعد‌الدین» در ده‌یک اعلام کرد و به نقل از "شاهدان عینی" گفت که این هواپیما متعلق به شرکت آریانا است. برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی هم این هواپیما را متعلق به شرکت آریانا دانستند. واکنش مدیر ارشد «آریانا افغان» مقامات شرکت هواپیمایی آریانا اما در نخستین واکنش، این موضوع را "شایعه" خواندند. این شرکت در صفحه رسمی‌ فیس بوک خود نوشت که همه پرواز‌های آریانا افغان به شکل "عادی" انجام شده است.

میروایس میرزک‌وال، مدیرعامل شرکت آریانا، با تکذیب سخنان مقامات دولتی، در گفتگو با رویترز ضمن تاکید بر اینکه، هواپیمای سقوط‌کرده متعلق به شرکت آریانا نیست، اضافه کرد که امروز دو پرواز این شرکت هواپیمایی از هرات به کابل و هرات به دهلی، در "امنیت کامل" انجام شده است. پیشتر اداره هوانوردی افغانستان اعلام کرده بود که بر اساس اطلاعات این اداره و ترافیک هوایی کشور، هیچ موردی از "سانحه هوایی" تایید نشده است و همه هواپیماهای شرکت آریانا در امنیت پروازهای خود را به انجام رساندند. مشکل فقط طالبان نیست! منطقه سقوط این هواپیما در ولایت غزنی که شامل روستاهای زیادی می‌شود، در اختیار و کنترل طالبان است.

این موضوع روند اعزام نیروهای امداد و نجات و گروه‌های بررسی علت حادثه را به حوالی روستای سعدالدین، محل حادثه، با مشکلاتی مواجه کرده است. مقامات افغانستان گفتند امیدوارند گروه‌های امداد و نجات زودتر به محل حادثه برسند. هنوز اطلاعاتی از سوی مقامات مسئول افغانستان درباره وضعیت و تعداد مجروحان یا کشته شدگان این رویداد منتشر نشده است. مشکل اما فقط حضور طالبان نیست که ممکن است مانع از حضور نیروهای امداد و نجات شوند. به گفته سخنگوی والی غزنی، بارش برف و خرابی راه‌های ارتباطی، مهم‌ترین مانع بر سر راه نیروهای امداد و نجات است.

به نوشته رسانه‌ها، بروز سوانح هوایی به ویژه پروازهای نظامی‌در کشوری "جنگ زده" افغانستان، موضوعی "معمولی" و متداول است. در برخی از این سوانح، گروه‌های شبه نظامی ‌و "شورشی شناخته‌شده"، هلی‌کوپترها را هدف قرار می‌دهند. سقوط آخرین پرواز "غیرنظامی" در افغانستان در ماه مه سال ۲۰۱۰ ثبت شده است. سخنگوی والی ایالت غزنی در همین حال از احتمال "نقص فنی" هواپیما هم سخن گفته است؛ موضوعی که هنوز برای فهمیدن آن زود است.


فارس
نظرات

نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

نظر شما

X
آگهی تبلیغاتی