شناسه خبر : 56083
تاریخ انتشار : 1399/08/06 16:39
تغییر معادلات سیاسی و امنیتی با ورود تسلیحات ایرانی به بازارهای جهانی

نورنیوز بررسی کرد؛

تغییر معادلات سیاسی و امنیتی با ورود تسلیحات ایرانی به بازارهای جهانی

غرب به خوبی می‌داند که ورود ایران به بازار فروش تسلیحات عملا ضربه کاری دیگری را به ساختار تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه وارد خواهد کرد و ایران را به یکی از گزینه‌های اصلی تامین نیازمندی دفاعی کشورهای مستقل مبدل خواهد ساخت.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: 27 مهرماه محدودیت‌های جمهوری اسلامی ایران در رابطه با خرید و فروش تسلیحات پایان یافت.

نگاهی واقع بینانه به ظرفیت‌های دفاعی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که ایران برخلاف بسیاری از کشورها که نیازمند خرید و هزینه کردن برای تامین تسلیحات هستند، توانسته به خودکفایی دفاعی قابل قبولی دست یابد و از دستی بالا برای حضور در بازار فروش تسلیحات برخوردار است.

ورود به این عرصه در کنار ایجاد درآمدهای اقتصادی قابل توجه، می‌تواند مولفه‌ای برای جلب اعتماد جهانی برای مراودات اقتصادی با ایران باشد چرا که حق خرید و فروش تسلیحات از مولفه‌های قابل توجه در شکستن سیاست ایران هراسی و نگاه امنیتی علیه ایران است که می‌توان با دیپلماسی اقتصادی فعال از این ظرفیت بهره‌های بسیار برد.

شاید به همین دلیل است که به گفته «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه، لابی اسلحه در آمریکا برای تقویت انحصار تسلیحاتی خود به ایران هراسی و نیز اخبار منفی علیه توان تسلیحاتی و هسته‌ای ایران می‌پردازد.

در این میان؛ در حالی کشورهای غربی به دلیل مقاومت فعال ایران وادار به همراهی با از میان رفتن محدودیتهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی شدند که برای تداوم این محدودیت ،سناریوی چند لایه‌ای را طراحی و اجرا کردند که محور آن ایجاد انحراف  درافکار عمومی و طرح مسائل حاشیه‌ای بود.

 این روند که در قالب سناریویی دامنه دار پیگیری می شود دارای مولفه های مهمی به شرح ذیل است:

نخست آنکه؛ آمریکا و اروپا افکار عمومی را به سمت مذاکرات و توافق برخی رژیم‌های عربی و رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران سوق می‌دهند و سعی دارند با پروژه «ایران هراسی» و البته پیشبرد خط سازش در منطقه، ورود ایران به بازار خرید و فروش تسلیحات را به نوعی مقابله با این روند جلوه بدهند.

دوم آنکه؛ آمریکایی‌ها با تاکید بر کلیدواژه‌ مذاکره در تلاشند ایران را کشوری ستیزه‌جو و خارج از به اصطلاح نظم حاکم بر مراودات جهانی جلوه دهند. پیش از 27 مهر، استفاده افراطی از کلیدواژه تهدیدات هسته‌ای و موشکی ایران مورد تاکید بود تا با این حربه افکار عمومی را در مورد باصطلاح خطرهای ایران توجیه کنند و در این چارچوب حتی اقدام به صدور قطعنامه سیاسی و غیر فنی علیه ایران در شورای حکام کردند تا راه را برای بازگشایی پرونده ایران در شورای امنیت هموار کنند، اما از زمان لغو محدودیت‌های خرید و فروش تسلیحات، دستگاه رسانه‌ای نظام سلطه بر فراهم بودن زمینه مذاکره و استنکاف ایران متمرکز شده است.

در این میان برگزاری رزمایش مدافعان آسمان ولایت 99 که طی آن سلاح های پدافندی بسیار پیشرفته تماما ایرانی به نمایش گذاشته شد بر خلاف روال معمول رسانه‌های غربی که در زمان برگزاری رزمایش‌های ایران حول محور به اصطلاح «تهدیدات نظامی جمهوری اسلامی» فعال می‌شدند با بایکوت خبری مواجه شد تا زمینه احتمالی تبلیغ سلاح‌های ایرانی کاملا مسدود شود.

غرب به خوبی می‌داند که ورود ایران به بازار فروش تسلیحات عملا ضربه کاری دیگری را به ساختار تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه وارد خواهد کرد و ایران را به یکی از گزینه‌های اصلی تامین نیازمندی دفاعی کشورهای مستقل مبدل خواهد ساخت.

به طور قطع شکل گیری این روند علاوه بر ایجاد ظرفیت‌های اقتصادی جدید برای جمهوری اسلامی و شکسته شدن انحصار تسلیحاتی قدرت‌های بزرگ، زمینه‌ساز تقویت توان دفاعی کشورها در برابر مداخلات و باج‌خواهی‌های نظام سلطه خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

نظر شما

X
آگهی تبلیغاتی