شناسه خبر : 54398
تاریخ انتشار : 1399/07/12 18:54
تبعات تداوم بدعهدی‌های سئول در پرداخت مطالبات ایران

تبعات تداوم بدعهدی‌های سئول در پرداخت مطالبات ایران

پیش‌بینی می‌شود چشم‌انداز روابط دوجانبه و همچنین همکاری‌های آتی تهران ـ سئول تحت تاثیر این رفتار کره‌ای‌ها قرار گیرد و ادامه بدقولی‌های چشم بادامی‌ها نسبت به تعهداتشان نسبت به ایران، روابط طولانی مدت این دو کشور را کم رنگ کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دو سال از بلوکه شدن 7 تا 9.5 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران توسط کره جنوبی می‌گذرد و با وجود تلاش‌های دیپلماتیک تهران و حتی دستور رییس جمهوری به رییس بانک مرکزی برای پیگیری این مطالبات، سئول گام موثری در این زمینه برنداشته است.

کره جنوبی پیش از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران، جزو پنج کشور خریدار فراورده‌های نفتی ایران بود و حتی پس از اعمال تحریم‌ها در مرداد 97 هم، کره‌ای‌ها از معافیت 180 روزه برخوردار شدند و در این مدت هم روزانه نزدیک به 350 هزار بشکه نفت و میعانات گازی از ایران خریداری کردند، اما تاکنون هزینه خرید این فرآورده ها را  پرداخت نکرده‌اند.

سئول که بیشترین منابع مالی بلوکه شده تهران را در اختیار دارد، بهانه‌اش برای عدم پرداخت مطالبات و بدهی‌های ایران تحریم‌های آمریکاست و مقامات کره‌ای در مقابل واکنش‌ها و انتقادات به بدعهدی‌شان در قبال ایران، تحریم‌های آمریکا را بهانه می‌کنند.

تنها اقدامی که از سوی کره جنوبی طی این دو سال برای پرداخت تعهدات مالی این کشور به ایران انجام شده، ارسال کالاهای خاص و دو میلیون کیت شناسایی بیماری کرونا به ارزش 500 هزار دلار به ایران است که این رقم در مقابل بدهی این کشور به ایران که بین 7 تا 9 میلیارد دلار است، رقم بسیار ناچیزی است.

البته سئول یکبار وعده ارسال یک محموله دو میلیون دلاری از دارو و مواد غذایی شامل روغن خام و خوراک دام را داد اما این وعده هم تاکنون اجرایی نشده است و کره جنوبی همچنان بر طبل عدم همکاری با ایران می‌کوبد.

در چنین شرایطی که سئول گام موثری برای انجام تعهداتش نسبت به تهران برنداشته است، راهکارهای متعددی از سوی کمیسیون انرژی مجلس، سیاستمداران، فعالان حقوقی و... ارائه شده است تا شاید با اجرای این راهکارها و بازگشت بخشی از بدهی‌های ایران به کشور، تا حدی از نارضایتی 84 میلیون ایرانی نسبت به حقوق پایمال شده‌شان کاسته شود.

چندی پیش، کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی دو راهکار به کره جنوبی پیشنهاد کرد، راهکار نخست برگرداندن پول بلوکه شده ایران و بعدی خرید تجهیزات فنی و صنعتی (غیر تحریمی) از سوی ایران به همان میزان بود، برخی دیپلمات‌های ایرانی هم روش پرداخت بدهی نفتی در پوشش کانال بشردوستانه‌ای مشابه کانال راه‌اندازی شده توسط سوییس در قالب غذا و دارو را توصیه کردند که متاسفانه سئول به هیچ کدام از این راهکارهای قابل اجرا عمل نکرده است.

تبعیت کورکورانه کره‌جنوبی از آمریکا و عدم پرداخت مطالبات ایران، نگاه مردم به این کشور را که پیش از این یکی از کشورهای دوست محسوب می‌شد، تغییر داده است. انتظار می‌رود که تداوم بد عهدی کره جنوبی نسبت به ایران که حتی از خرید کالاهای اساسی، دارو و اقلام انسان دوستانه ایرانی‌ها با پول‌های بلوکه شده هم خودداری می‌کند، در یاد و خاطره تمامی ایرانی‌های وطن دوست بماند.

ضمن اینکه پیش‌بینی می‌شود چشم‌انداز روابط دوجانبه و همچنین همکاری‌های آتی تهران ـ سئول تحت تاثیر این رفتار کره‌ای‌ها قرار گیرد و ادامه بدقولی‌های چشم بادامی‌ها نسبت به تعهداتشان نسبت به ایران، روابط طولانی مدت این دو کشور را کم رنگ کند.


خبرآنلاین
نظرات

نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

نظر شما

X
آگهی تبلیغاتی