شناسه خبر : 43224
تاریخ انتشار : 1398/12/02 14:46
شورای اروپا عملیات ارتش سوریه در ادلب را «غیرقابل قبول» دانست

شورای اروپا عملیات ارتش سوریه در ادلب را «غیرقابل قبول» دانست

شورای اروپا با جانبداری از گروه‌های تروریستی و مسلح در ادلب، عملیات ارتش سوریه برای پاکسازی این مناطق را غیرقابل قبول توصیف کرد.

 شورای اروپا امروز (جمعه) با صدور بیانیه‌ای در واکنش به تحولات اخیر ادلب، مدعی شد ازسرگیری تهاجم نظامی در ادلب توسط دولت سوریه و متحدانش، «باعث فاجعه انسانی بزرگی شده» و غیرقابل قبول است.

به نوشته وبگاه اطلاع‌رسانی شورای اروپا، در این بیانیه آمده است: «اتحادیه اروپا از تمام بازیگران می‌خواهد که خصومت‌ها را فوراً متوقف کنند. اتحادیه اروپا از تمام طرف‌های درگیر می‌خواهد به‌طور کامل تعهداتشان ذیل قوانین بین‌المللی و حقوق بشری را رعایت کنند».

شورای اروپا با درخواست برای دسترسی به مناطق درگیری به بهانه مسائل بشردوستانه، افزود: «اتحادیه اروپا به محکم‌ترین شکل از تمام طرف‌ها می‌خواهد آتش‌بس پایداری را برقرار کرده و حفاظت از غیرنظامیان و اجرای تعهداتشان ذیل توافق سوچی را تضمین کنند».

بر اساس این بیانیه، اتحادیه اروپا از راهکار سیاسی معتبر، مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل و روند مذاکرات ژنو حمایت می‌کند.

شورای اروپا در این بیانیه، به بهانه نقض حقوق بشر در ادلب، خواستار ارجاع پرونده وضعیت سوریه به دیوان کیفری بین‌المللی شد.

بعد از گذشت یک ماه از موفقیت‌های ارتش سوریه در استان‌های حلب و ادلب که منجر به آزادسازی بیش از ۷۰۰ کیلومتر مربع شد، ترکیه به عنوان کشوری که از امضاکنندگان توافقات آستانه و سوچی در مورد سوریه بوده و حامی معارضان و گروه‌های مسلح به شمار می‌رود، برای جبران انتقاد از عدم حمایت‌های خود از معارضان به اصطلاح میانه رو، امروز در محور «نَیرب» (۳۰ کیلومتری مرکز استان ادلب) دست به عملیاتی علیه ارتش سوریه زده است.

اخیراً بعد از موفقیت‌های ارتش سوریه، مقامات ترکیه از جمله شخص «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه پروپاگاندای خود تهدید به عملیات نظامی علیه ارتش سوریه در ادلب کرده است. روسیه به عنوان کشور ضامن توافقات آستانه و سوچی تأکید کرده است که عملیات‌های اخیر ارتش سوریه بعد از ناتوانی ترکیه در اجرای مفاد توافق سوچی بوده است و مسکو همچنان به حمایت‌های خود از دولت قانونی سوریه در جنگ علیه تروریسم ادامه می‌دهد.

ترکیه، روسیه و ایران از چند سال پیش برای همکاری در خصوص سوریه سلسله نشست‌هایی موسوم به نشست‌های آستانه داشتند که منجر به ایجاد مناطق کاهش تنش شد؛ منطقه ادلب (همه استان ادلب به اضافه برخی از مناطق حلب و شمال حماه) یکی از مناطق پنجگانه کاهش تنش بود. مطابق این توافق، درگیری در این مناطق متوقف و کاهش می‌باید مگر اینکه طرف درگیر داعش یا جبهه النصره (شاخه سوریه القاعده) باشد؛ جبهه النصره طی سال‌های گذشته برای فرار از حملات و عملیات‌های ارتش سوریه، بارها اسم خود را تغییر داده است.

گذشته از این، ترکیه و روسیه ۲۰۱۸ در نشست سوچی (شهری در ساحل شرقی دریای مدیترانه)، نیز به طور ویژه در مورد استان ادلب به توافق رسیدند. ایجاد منطقه حائل برای اسکان افراد غیرنظامی و جداکردن تروریست‌ها از معارضان از جمله توافقات سوچی بود که ترکیه به عنوان رابط و حامی مخالفان دولت سوریه، تا به این لحظه اقدام به جداسازی مخالفان میانه‌رو از تروریست‌های حاضر در ادلب نکرده است.


خبرگزاری فارس
نظرات

نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

نظر شما

X
آگهی تبلیغاتی